«Мінфін» спільно з UKRSIBBANK BNP Paribas Group та Mastercard запускає проєкт підтримки бізнесу в Україні з загальним фондом 1 000 000 грн: 4 гранти по 250 000 грн

 Термін подачі заявок для участі в проєкті «Плекаємо своє» подовжили до 27 листопада.

Фото без опису

  У програмі представники середнього та малого бізнесу можуть виграти один із чотирьох грантів у 250 000 грн, аби продовжувати працювати задля перемоги, створювати нові робочі місця, пропонувати соціально важливі товари та послуги.

 Церемонія нагородження переможців відбудеться 21 грудня.

 Підприємці можуть отримати фінансову підтримку для розвитку власної справи, релокації чи інших цілей, пов’язаних з безпосередньою діяльністю бізнесу.

Умови участі:

  • участь у проєкті беруть громадяни України, які є засновниками (учасниками) юридичних осіб, що зареєстровані та діють на території України. Щоб подати заявку на участь у проєкті, учасники заповнюють анкету та надають необхідну інформацію про діяльність компанії. Особи, які здійснюють свою господарську діяльність як ФОП, участі у проєкті не беруть;
  • учасник та юридична особа жодним чином не співпрацюють з росією та республікою білорусь з 24 лютого 2022 року;
  • юридична особа, на яку подається заявка, офіційно зареєстрована в Україні понад рік на момент подання заявки;
  • юридична особа належить до одного з варіантів:
    — мікропідприємство (річний дохід не перевищує суму 10 млн грн);
    — мале підприємство (річний дохід 10-100 млн грн);
    — середнє підприємство (річний дохід 100-400 млн грн).
  • юридична особа має активну операційну діяльність протягом останнього календарного року;
  • юридична особа не має відкритих судових справ про банкрутство, заборгованості перед бюджетом, заборгованостей за кредитами в банківських установах України більш як 90 днів.

Категорії, у які можна подавати проєкти:

  • Реальний економічний тил. До цієї категорії входять юридичні особи, що створюють товари або послуги, які в умовах війни допомагають ЗСУ, ветеранам та/або людям, що постраждали внаслідок військових дій.
  • Ветеранська силаДо цієї категорії входять юридичні особи, засновані ветеранами або, де офіційно працюють ветерани російсько-української війни, АТО, ССО. Мінімум 1 працевлаштований для мікро чи малого підприємства, від 3 — для середнього підприємства.
  • Підтримка для розвиткуДо цієї категорії входять компанії, що релокувалися в Україні або потребують підтримки для релокації чи масштабування бізнесу, щоб надалі працювати в Україні.

 Згідно з умовами проєкту, для цих категорій підприємці самі надсилають заявки для отримання фінансової підтримки в межах умов проєкту. Журі обиратиме по 1 переможцю в 3 категоріях з-поміж претендентів.

  • Бонусна категорія. Для цієї категорії журі обере з-поміж отриманих анкет 37 компаній за одним чи кількома критеріями:
    ∙ учасник створює товари / послуги, що є важливими для окремих груп людей (дітей, людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених  осіб, підприємців тощо);
    ∙ учасник має проактивну позицію та/або на волонтерських засадах допомагає постраждалим від війни;
    ∙ учасник аргументує потребу у фінансовій підтримці для певної мети, що своєю чергою сприятиме покращенню виробництва чи налагодженню нових бізнес-процесів.

  Переможця Бонусної категорії визначать під час церемонії нагородження рандомним шляхом серед фіналістів, котрих обиратиме журі.

 Ознайомитися з деталями проєкту та подати заявку на участь можна за посиланням : (https://www.project.minfin.com.ua/plekayemo-svoye?utm_source=nv&utm_medium=site&utm_campaign=pr-plekayemo-svoye ) .