З нагоди відзначення Всесвітнього дня психічного здоров’я на території Брусилівської територіальної громади відбувся захід «Точка ментального здоров’я». До заходу долучилися старости та працівники соціальної сфери сіл Брусилівської громади.

 В рамках проекту Розбудова стійкої системи громадського здоров’я на зустрічі працювала команда фахівців: завідувачка відділу комунікації, організаційної та інформаційно-роз’яснювальної роботи Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб - Тетяна Мартинчук, координатор з психічного здоров’я у Житомирській області проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», клінічний психолог КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» ЖОР – Вікторія Сенкевич та клінічний психолог КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» ЖОР, тренерка за програмою «Зцілення душі і тіла» - Наталія Тржецяк.

  Програма заходу включала:

- Інформування про психічне здоров’я, як складову громадського здоров’я та запоруку соціально-економічного розвитку та стабільності цивілізованої країни;

- Важливість залучення до процесу розбудови та вирішення пріоритетних завдань системи громадського здоров’я органів влади та місцевого самоврядування;

- Збереження ментального здоров’я та методи подолання стресу;

- Навчання технікам самодіагностики і самозаспокоєння;

- Як уникнути професійного вигорання;

- Куди звертатися по психологічну допомогу у громаді та області.

  Учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали щодо збереження ментального здоров’я та турботи про себе та своїх близьких.

 За підтримки проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я» найближчим часом у Брусилівській ТГ планується відкриття кабінету психологічної допомоги «Дбаю про себе» у ЦПМСД із залученням психолога і психотерапевта за терапевтичним напрямком СЕТА. Такі кабінети мають стати місцем первинного звернення мешканців громади із запитами щодо психічного здоров’я.

 Команда обласних фахівців спільно з керівництвом громади відвідала Брусилівський ЦПМСД та оглянули приміщення, де планується відкриття кабінету «Дбаю про себе».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису