Фото без описуНа Житомирщині триває щеплення дітей проти кору, паротиту та краснухи (КПК) в рамках все української кампанії з наздоганяючої вакцинації. У Житомирську область доставлено 11 720  доз комбінованої вакцини, з них - 6 690 доз в рамках наздоганяючої кампанії та 5 030 доз для забезпечення рутинної вакцинації. На території Брусилівської ОТГ працюють  пункти щеплення.

смт Брусилів

КНП«ЦПМСД» Брусилівської селищної ради

смт Брусилів, вул Лермонтова, 41

8:30-16:00,з понеділка по пятницю

041-623-02-35

Напередодні навчального року стартувала національна кампанія щеплення від кору діток, які через війну або інші обставини пропустили вакцинацію.

 Кір передається повітряно-крапельним шляхом і є надзвичайно заразною. Для колективного імунітету необхідно, щоб 95% населення мало імунітет від цієї хвороби. І цього можна досягти через вакцинацію.

Згідно з Календарем профілактичних щеплень в 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років — планову ревакцинацію. Ці дві дози вакцини забезпечують захист дитини від кору, паротиту та краснухи.

 Закликаємо якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію та звернутися в один з  пунктів  щеплення.

     

 

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України

Брусилівське  відділення  ДУ «ЖОЦКПХ МОЗУ»