У серпні 2023 православні відзначають три свята під назвою Спаси - Медовий Спас, Яблучний Спас і Горіховий Спас. У кожного з них є своя історія і традиції. Медовий - перший з трьох Спасів. Щороку його відзначають 14 серпня. Своєю назвою свято зобов'язане пасічникам, які в цей час зазвичай викачують мед. Одна з головних традицій дня - освятити мед вранці в церкві, і тільки після цього його можна їсти.

 Є ще одна назва у Медового Спаса - Маковій або Маковий Спас. У цей день згадують сімох братів-мучеників Маккавеїв та їхню матір Соломію. Тому разом з медом у церкві також освячують макові голівки та польові квіти, які збирають у букети. Ці букети потім ставлять в домі як оберіг.

 Вітаємо всіх з особливим святом кожної віруючої людини. Нехай Медовий спас порадує гарними подіями, здатними зігріти душу і повірити в те, що всі мрії можуть втілитися в реальності. Пам’ятайте про те, що, думаючи про своїх ближніх людей, ви, тим самим, залучаєте добро і до себе. Збережіть це унікальне почуття, як можна довше. Будьте щасливі, адже ми всі насправді заслуговуємо цього.

Фото без опису