Сьогодні, 28 липня, українці вдруге відзначають День державності. У цього свята ще зовсім коротка історія, однак зараз воно набуло особливого значення. Повномасштабна війна Росії змусила нас зрозуміти існування Української державності як існування власного життя, як надію на щасливе майбутнє дітей, надію на свободу і мир серед вільних та мирних народів Європи. 

  Сьогодні в Брусилові, з нагоди свята відбулося покладання квітів за участі Брусилівського селищного голови Володимира Габенця, заступника Брусилівського селищного голови Світлани Приходько, старости Брусилівської селищної ради Ніни Рафальської та кервників установ та закладів культури.

  Це свято запроваджено на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, що засвідчується першими згадками про заснування міста Києва, про історичні події, пов’язані з діяльністю видатного державотворця князя Київського Володимира.
 
День Української державності – нове свято. Президент Володимир Зеленський підписав указ про його затвердження на День Незалежності, 24 серпня 2021 року.

  Через звʼязок із днем хрещенням Русі та днем памʼяті Володимира свято перенесуть на 15 липня. Відповідний законопроєкт чекає на підпис президента.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису