Підтримка спроможності системи соціального захисту населення  щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб - це назва проєкту Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за фінансування Агенства ООН у справах біженців, що впроваджується у Брусилівській територіальній громаді впродовж кількох останніх місяців цього тривожного воєнного року.

  В рамках проєкту вже створено Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Брусилівської селищної ради, опрацьовується проєкт соціального паспорта громади. А днями  було проведено черговий тренінг – навчання за участю регіонального координатора Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Олександра Пінчука, представника фонду Ігоря Даниліна. Його тема - «Підтримка гендерного підходу в радах внутрішньо переміщених осіб».Фото без опису

 

 

 

  В рамках проєкту відділ соціального захисту Брусилівської селищної ради та КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради отримають і технічну підтримку від Благодійного фонду.

  Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез надає також  безкоштовні юридичні консультації для внутрішньо переміщених осіб щодо реєстрації як ВПО, відновлення або призначення соціальних виплат та послуг. Консультанти звְ’яжуться з кожною внутрішньо переміщеною особою, яка до них звернеться,  нададуть фахову юридичну допомогу. Зареєструватися на консультацію можна в соціальних мережах, де публікується корисна інформація для переселенців. Контактний телефон безоплатної правової допомоги-0-800-213-103, Гаряча лінія БО «БФ» «ССС» -0800-33-27-40.

Валентина МАЗУРЕНКО, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради