Фото без опису  Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомляє, що відповідно до листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 13 липня 2023 року № 11.1.3-21/15493 надійшло інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 12 липня 2023 року № 2023.4689 стосовно виявлення несанкціонованого новітнього харчового інгредієнту холін альфа-гліцерилфосфорилхолін (GPC) у харчовій добавці з Польщі (виробник: Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin, Poland) до України (отримувач: UA FITONE DISTRIBUTION, вул. Ярмаркова 1, м. Кременчук, Полтавська обл., 39600). Також відповідно до листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 13 липня 2023 року № 11.1.3-21/15492 направляємо для відповідної роботи інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 12 липня 2023 року № 2023.4703 стосовно виявлення несанкціонованого новітнього харчового інгредієнту холіну альфосцерат (α-GPC) у харчових добавках з Польщі (виробник: Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin, Poland) до України (отримувач: ТОВ «СПОРТЕР», вул. Каховська 64, м. Київ, 02002).

Звертаємо увагу операторів ринку харчових продуктів та споживачів району!!!

Відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган.

 У разі виявлення вказаного вантажу в обігу, оператори ринку зобов’язані звернутися до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, на території яких зареєстрована потужність, або безпосередньо до Житомирського  районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, на електронну адресу ztr-dpss@ukr.net або за адресою: вул. Гагаріна, 55, м. Житомир.

 

Житомирське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Житомирській області