Фото без опису    Наразі в різних регіонах України реєструються харчові отруєння та випадки гострої кишкової інфекції, які пов’язані із вживанням небезпечних та неякісних харчових продуктів, тому враховуючи літній період року, високу температуру повітря та з метою недопущення виникнення та поширення гострих кишкових інфекцій, ботулізму та масових спалахів харчових отруєнь серед населення, на виконання вимог Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», рекомендуємо:

- Суворо дотримуватись умов, термінів, правил зберігання і реалізації харчових продуктів, продовольчої сировини, готової продукції.

- Приймати товар лише у перевірених постачальників, які зареєстровані, як оператори ринку.

- У закладах торгівлі та харчування використовувати воду гарантованої якості.

- Всі приміщення утримувати в належному санітарно-гігієнічному стані, проводити генеральне прибирання з дезінфекцією виробничих, допоміжних приміщень в закладі.

- Суворо дотримуватись правил миття та обробки інвентарю, обладнання.

- Всі харчові продукти та продовольча сировина повинні мати належне маркування та супровідні документи, що підтверджують їх походження, безпечність та якість.

- Всім працівникам регулярно проходити медичний огляд, не залучати до робіт осіб, які не пройшли обов’язкових медичних оглядів і обстежень.

- Дотримуватись правил особистої гігієни працівниками закладів.

 

 

Житомирське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Житомирській області