Програма EU4Business планує 1 липня 2023 року оголосити  три хвилі грантів – кожен 150 000 гривень (еквівалент 4 000 євро) для 750 мікро підприємств:

- Для 250 мікро-підприємств з найбільш постраждалих від війни областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська, Харківська, Херсонська.

- Для 250 мікро-підприємств, які повернулися чи відновили роботу на деокупованих територіях в областях: Донецька, Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська та інших областей, які будуть деокупованими на момент подачі грантів).

- Для 250 мікро-підприємств, задіяних у виробництві базових потреб (включно з послугами) в усіх областях під контролем уряду України.

Грант потрібно буде використати протягом шести місяців для:

- збереження та створення нових робочих місць (виплата заробітної плати, не більше 3 працівників);

- закупівлі обладнання, сировини чи матеріалів;

- орендної плати за приміщення;

- лізингу обладнання (за виключенням особистих видів транспортних засобів);

 - витрат, пов'язаних з переміщенням бізнесу;

- консультаційних послуг (включаючи маркетинг і розвиток бренду);

 - послуг сертифікації.

Подати заяву зможуть приватні підприємці та/або юридичні особи, які відповідають таким критеріям:

- у компанії працює не більше 9 співробітників;

- власником є виключно громадяни України;

- не здійснюють свою діяльність на тимчасово окупованих територіях України на дату подання заявки та не мають своїх дочірніх компаній у РФ, Білорусі та інших країнах із санаційного списку;

- мікро-підприємства мають бути зареєстрованими та вести діяльність не пізніше ніж 01 лютого 2021 року.

Пріоритет при оцінці грантових заявок надаватиметься компаніям, які займаються виробництвом життєво необхідних товарів та послуг для громадян України.

Перелік основних видів економічної діяльності суб’єктів мікропідприємництва, які мають право на отримання допомоги за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги в рамках програми міжнародної технічної допомоги: “EU4Business: Відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП в Україні”: перелік

Довідкова інформація:

Заплановані хвилі грантів сприятимуть реалізації цілей урядової ініціативи #єРобота під егідою Міністерство економіки України.

Програма міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ Ukraine. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

EU4Business – ініціатива Європейського Союзу, яка допомагає малим і середнім підприємствам у країнах Східного партнерства. Детальніше: www.eu4business.org.ua

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису