Фото без опису

 Житомирське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує, що 30- 31 травня 2023 року планується проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Брусилівської об’єднаної територіальної громади.

  Цьогоріч, враховуючи запроваджений в країні воєнний стан, весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проводитись шляхом наземного розподілу принад, які містять високоімунну, безпечну вакцину. Загалом під обробку підлягає 414,24  км² території громади, на якій буде використано 10,355  тис. доз вакцини.

  Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Фото без опису

  Звертаємось до жителів громади з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів,- якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме.

 Кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу буде проведена під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області з подальшим здійсненням контролю за ефективністю імунізації.

 

Житомирське районне управління

ГУ Держпродспоживслужби

в Житомирській області