Комунальне підприємство « Добробут» Брусилівської селищної ради щодня забезпечує  благоустрій території громади. Прибирають вулиці, вивозять сміття з майданчиків, скошують траву.

  Відділом  самоврядного контролю Брусилівської селищної ради будуть   посилені  заходи з контролю  за дотриманням власниками, користувачами у тому числі орендарями земельних ділянок, підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, власниками тимчасових споруд, закладів торгівлі і харчування  Правил благоустрою території населених пунктів Брусилівської селищної  ради. Мова йде про утримання у належному стані територій, газонів, пішохідних доріжок.

Фото без опису

Відповідно до ст. ст. 18, 24 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» підприємства, установи, організації та громадяни забезпечують благоустрій земельних ділянок, наданих їм відповідно до вимог чинного законодавства у власність чи користування.

Згідно з Правилами благоустрою території населених пунктів  Брусилівської селищної територіальної громади №278 від  21.04.2021 - підприємства, установи, організації та громадяни на власних та закріплених територіях повинні здійснювати увесь комплекс робіт, спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку, зокрема проводити косіння газонів періодично, при досягненні трав’яним покровом висоти 15 см, залишаючи висоту покрову 5-8 см.

Зважаючи на це закликаємо власників, балансоутримувачів та користувачів територій вкритих трав’яним покривом дотримуватись вимог Правил благоустрою та забезпечувати утримання прилеглих та закріплених територій у належному санітарному стані у тому числі регулярне проведення заходів із знищення бур’яну та вчасне косіння трави.

Наголошуємо, що проходження межі по тій чи іншій вулиці, провулку, проїзду визначається по лінії бортового каменю проїзної частини вулиці вздовж підприємств, установ, організацій, а в інших випадках на відстані 10 метрів від фасадів будинків, споруд, огорож та інших елементів благоустрою (крім випадків, передбачених проектною документацією).

Власник присадибної ділянки забезпечує належне утримання території загального користування, прилеглої до його присадибної ділянки – по фасадній частині садиби до бордюрного каменю проїжджої частини.

Власники (користувачі) стаціонарних малих архітектурних форм та тимчасових споруд повинні забезпечувати прибирання прилеглої території не менше 10 м від ТС.

Попереджаємо, що у разі виявлення фактів порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів відповідальних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 152 КУпАП.

 

Відділ самоврядного контролю селищної ради