Фото без опису   Згідно з наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 № 338 затверджено Порядок реєстрації пасіки, яким визначено процедуру реєстрації пасіки суб’єктами господарювання (юридичними особами, фізичними особами-підприємцями, фізичними особами, у яких наявні бджолині сім’ї) в Житомирському районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та в органах місцевого самоврядування.
      Реєстрація пасіки здійснюється після видачі територіальним органом Держпродспоживслужби ветеринарно-санітарного паспорта пасіки та проводиться за заявою про реєстрацію пасіки її власника або уповноваженої ним особи в день звернення. У заяві про реєстрацію пасіки зазначаються назва та адреса заявника, кількість бджолосімей. Під час реєстрації пасіки проводиться її обстеження районним органом державної ветеринарної медицини, дані обстежень заносяться в журнал обліку пасік та в 30-ти денний термін куди вносяться дані до Реєстру ветеринарно-санітарних паспортів пасік, при видачі паспорта пасіки нового зразка (за наявності у пасічника бланку паспорта), що засвідчує факт її реєстрації та ветеринарно-санітарний стан. До заяви додається засвідчена заявником копія паспорта пасіки.
      У разі припинення діяльності пасіки власник пасіки або уповноважена ним особа протягом десяти календарних днів письмово інформує про це відповідне управління який здійснював видачу паспорта пасіки. Спеціаліст Держпродспоживлужби продовж п’яти календарних днів змінює у Реєстрі паспортів пасік статус пасіки із зареєстрованої на ліквідовану.
ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! 

      Результати ветеринарно-санітарних заходів, у тому числі щорічного весняного обліку пасік, що здійснюються до 15 травня поточного року, вносяться в додаток до паспорта пасіки спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини.
     Видача ветеринарно-санітарного паспорта пасіки та реєстрація пасіки проводиться Житомирським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області на території Брусилівської селищної ради за адресою:

смт. Брусилів, вул.. Лермонтова, 9