15 березня у Житомирському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено комунікаційну платформу «Освіта Житомирщини: рік Незламності».У заході взяли участь начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко спільно із заступником Юрієм Денисовцем, заступник голови обласної ради Володимир Ширма, директор Департаменту освіти і науки ОВА Наталія Осипович, представники ГУНП та ДСНС у Житомирській області та освітяни Житомирщини.

2022 рік став роком, що приніс багато випробувань. Для багатьох українців він став чи не найважчим у житті. 2022-ий – це рік, який загартував нас як націю. Цей рік навчив нас ще більше вірити, боротися і чекати. 

Освітяни продовжували працювати, розуміючи, що кожна хвилина, кожна секунда, присвячена освіті, - це вагомий внесок у Перемогу України не лише сьогодні, але й через десятиріччя після війни. Згуртувавшись, освітяни стали єдиним фронтом. Наші заклади облаштовували місця для біженців, укриття, організували пункти незламності.

     Аналіз окремих показників рейтингу громад за 2022 рік показав такі результати  в освітянській галузі Брусилівської територіальної громади:

    Створення безпечного освітнього середовища. Створення укриттів у закладах дошкільної освіти – 1 місце (100%);

   Створення безпечного освітнього середовища. Створення укриттів у закладах загальної середньої освіти – 1 місце (100%);

  Створення безпечного освітнього середовища. Встановлено «тривожні кнопки» у ЗЗСО – 2 місце (91,7%);

 Фінансування освітньої галузі – 4 місце (84,72%);

 Охоплення учнів позашкільною освітою - 3 місце (64,1%);

 Забезпечення закладів дошкільної освіти доступом до мережі інтернет – 1 місце (100%).

           У кожного свій фронт і своя місія, кожен задля перемоги робить те, що вміє. Найголовнішою для українців тепер є Перемога!

2022 рік – рік незламних людей, незламної сили волі і незламної країни. Ми вистояли цілий рік і довели, що українці – незламні. Ми побачили, якою сильною і непереможною є Україна!

Учасники заходу також мали змогу ознайомитися з  тематичними локаціями:

 Безпека учасників освітнього процесу під час надзвичайних ситуацій (Державна служба з надзвичайних ситуацій у Житомирській області; Управління поліції охорони  у Житомирській області);

        Психологічна підтримка  в умовах війни (Комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»);

      Окремі питання підвищення кваліфікації. Атестація педагогічних працівників: нові аспекти (Комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»);

     Інклюзивна освіта в умовах війни  (Комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти»).