8 березня In Touch Ukraine Foundation провела воркшоп для мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, які працюють з постраждалими особами від домашнього насильства.

На зустріч запрошували 33 мобільні бригади області, аби детальніше познайомити з крос-секторальним проектом, розповісти про можливості взаємодії та взаємопідтримки, разом розібрати виклики у роботі мобільних команд та шляхи їх вирішення.

«Нам було важливо зрозуміти, хто прагне навчатися. Тому запросили 33 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, аби почати, хто дійсно готовий працювати та розвиватися. Приємно, що є зацікавленість: зрозуміти послуги та поширити їх. Нам потрібно підсилити те, що вже існує», - зазначила керівниця крос-секторального проекту Маргарита Сіранчук.

Мобільна бригада – це спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства. Мета їх діяльності – профілактика та реагування щодо насилля проти хлопців, дівчат та жінок, надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам.

Представникам мобільних бригад соціально-психологічної допомоги отримали сумки з матеріалами для роботи (аптечка першої домедичної допомоги, плед, довідники, інформаційні матеріали, жилети).

In Touch Ukraine Foundation вдячна за небайдужість та активність громадам, які долучилися до навчань:

🔹Брусилівська;

🔹Волицька;

🔹Романівська;

🔹Лугинська;

🔹Березівська;

🔹Тетерівська;

🔹Харитонівська;

🔹Андрушівська;

🔹Коростенська;

🔹Пулинська;

🔹Хорошівська;

🔹Новогуйвинська;

🔹Любарська;

🔹Звягельська;

🔹Бердичівська;

🔹Оліївська;

🔹Словечанська;

🔹Потіївська;

🔹Ярунська;

🔹Попільнянська;

🔹Ємільчинська;

🔹Корнинська;

🔹Малинська;

🔹Станишівська;

🔹Житомирська.

Представниками Брусилівської селищної територіальної громади на воркшопі були керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Тетяна КУРГАН – керівник служби соціальних послуг за місцем проживання/перебування та Анна САВИЦЬКА – соціальний менеджер КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради.

Одним із напрямків діяльності In Touch Ukraine Foundation у межах крос-секторального проекту за підтримки UNICEF Ukraine є навчання та підтримка мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

Фото без описуФото без опису

 

Анна САВИЦЬКА, соціальний менеджер КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради