Одне з головних завдань Мінсоцполітики та сфери соціального захисту-забезпечити наших громадян своєчасною, доступною, якісною підтримкою, побудувати систему надання соціальних послуг та здійснення соціальної роботи, наближену до кращих європейських практик. Власне сутність соціальних послуг полягає в тому, що вони надаються людям, які опинились у біді і не можуть самостійно з цим впоратись.

 Повномасштабне вторгнення російської федерації на нашу землю, запровадження воєнного стану в Україні стало величезним викликом для системи.

Фото без опису

   Шкода, у тому числі психологічна, матеріальна, фізична, що завдана війною, бойовими діями, тимчасовою окупацією є одним із чинників, який негативно впливає на життя людини, сім’ї, зокрема сім’ї з дітьми, тому сьогодні більшість наших громадян потребують допомоги соціальних працівників.

   З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну, Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» надає соціальні послуги й внутрішньо переміщеним особам, які виїхали з-під обстрілів рашистських ракет чи окупованих ворогом територій. Для них Брусилівщина стала надійним прихистком. На долю цих людей випало пережити пекло, тож вони потребують фахової допомоги психолога, фахівців із соціальної роботи. Усі соціальні послуги внутрішньо переміщеним особам надаються безкоштовно.

Колектив КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради, в умовах воєнного стану працює на повну потужність, надає особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення комплекс соціальних послуг, відповідно до своїх потреб. У колективі  привітні доброзичливі люди, які допомагають і надають підтримку. Це 35 висококваліфікованих працівників, з яких понад 70% мають вищу освіту, 20%-середню спеціальну; два фахівці із соціальної роботи здобувають вищу освіту за фахом.

Працівники  комунальної установи сповнені оптимізму, надії і віри у Перемогу.

 

 Наталія АЛФІМЕНКОВА, фахівець із соціальної роботи апарату

КУ «Центр надання соціальних послуг»