Соціальні послуги є важливими оскільки вони відображають соціальні цінності, якість життя, рівень економічного розвитку, рівень дотримання прав людини та загалом демократичне управління.  Соціальні послуги - дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків для осіб/сімей, які в них перебувають. Особі/сім’ї можуть надаватися одна або одночасно декілька соціальних послуг. 

Фото без опису

 Порядок надання соціальних послуг чітко регламентований законодавством, для них характерна адресна спрямованість. Отже, для соціальних послуг характерними є: суб’єкти, що надають і споживають ці послуги; процедура надання і фінансування послуги; імперативний метод регулювання правовідносин, що виникають.

  Отримати соціальні послуги жителі нашої громади, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання можуть в Комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради.

            У центрі працює 4 служби:

  • соціальної роботи, яка надає соціальні послуги сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, учасникам АТО, ЗСУ, ВПО, які потребують соціальної та/або психологічної підтримки, особам, які постраждали від насильства в сім’ї та торгівлі людьми, особам, які відбули покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування, які потребують соціальної та психологічної адаптації з метою підготовки до самостійного життя, ПС та ДБСТ, які потребують соціального супроводження;
  • з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, послуга здійснюється з метою забезпечення доступу осіб, які мають труднощі у пересуванні, до об’єктів соціальної інфраструктури;
  • соціальних  послуг за місцем проживання/перебування,  послуги надаються одиноким непрацездатним громадянам, купують і доставляють продовольчі і промислові товари, виконують повсякденні послуги (підготування продуктів для приготування їжі, миття овочів, фруктів і посуду, винесення сміття, оплата комунальних послуг та ін.). Для громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, потребують сторонньої допомоги, не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю і мають рідних, які повинні забезпечувати їм догляд надаються платні соціальні послуги. Осіб, які потребують натуральної допомоги  забезпечують  одягом, взуттям та продуктами харчування. При службі створено пункт прокату, який надає реабілітаційні засоби потребуючим.
  • надання соціальних послуг в умовах цілодобового постійного/тимчасового перебування/проживання метою діяльності служби є сприяння у розв’язанні проблемних питань і надання соціальних послуг особам/сім’ям  в умовах цілодобового постійного/тимчасового перебування/проживання на даний час поміщення на проживання ВПО.

Якщо ви опинилися у складних життєвих обставинах і потребуєте сторонньої допомоги та бажаєте отримувати соціальні послуги звертайтеся за адресою: смт.Брусилів вул.Митрополита Іларіона, 40 тел.3-16-41.

 

  Н.Алфіменкова, фахівець із соціальної роботи апарату КУ «Центр надання соціальних послуг»