Минулого року Брусилівська селищна рада, КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради мали тісну співпрацю з Благодійним фондом «Право на захист». Їх непродовольча допомога була спрямована внутрішньо переміщеним особам, які прибули, зареєстровані  та проживають на території Брусилівської селищної територіальної громади. Засоби гігієни, спальні мішки, матраци, термоси, кухонні набори та інші необхідні речі отримали майже 300 осіб. Дякуємо керівництву та працівникам  фонду за таку дієву підтримку громадян України, які потерпіли від воєнного лихоліття.

      Радує те, що з початком 2023 року співпраця з БФ «Право на захист» продовжилась. У партнерстві з УВКБ ООН фонд реалізує в Житомирській області проєкт надання непродовольчої допомоги внутрішньо переміщеним особам та місцевим жителям, які постраждали внаслідок військових дій. В рамках цього проєкту допомогу отримають і внутрішньо переміщені осіб, які проживають у місяцях компактного поселення.

      31 січня до нашої громади завітали Дмитро Федорюк, фахівець з моніторингу ситуації ВПО БФ «Право на захист», та Анастасія Постоюк, юрист з питань внутрішньо переміщених осіб. У селищному будинку культури за їх участю було проведено зустріч з внутрішньо переміщеними особами, де висвітлено питання: встановлення фактів народження та смерті на окупованих територіях, збір документів для відновлення пошкодженого / зруйнованого житла, вступ у спадщину, кредитні зобов’язання, програма «Прихисток». Опісля Дмитро Федорюк,                разом з директором КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Валентиною Мазуренко, керівником служби надання соціальних послуг в умовах цілодобового постійного/тимчасового проживання/перебування Андрієм Кушніром відвідали місце компактного проживання ВПО, що облаштовано в одному з населених пунктів громади. З метою надання в ньому прихистку більшій кількості внутрішньо переміщених осіб буде надіслано офіційний запит фонду з переліком необхідних товарів, зокрема, побутової техніки, меблів.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

   Валентина Мазуренко, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради