Фото без описуНезважаючи на заборони спалювання сухої рослинності , громадяни продовжують нехтувати усіма застереженнями рятувальників ДСНС України, при цьому порушуючи елементарні Правила пожежної безпеки.

Саме від пожеж у природних екосистемах, вогонь яких є неконтрольованим знищує усе живе на своєму шляху, а це флора та фауна, лісові масиви, житлові, господарчі та садові будівлі, відбувається значне забруднення довкілля та погіршення родючості грунтів, значні матеріальні збитки.

З початку поточного року на території Брусилівської територіальної громади виникло 42 пожежі, з яких 14 пожеж виникло в природніх екосистемах.

Гасити такі пожежі складно, адже висохла рослинність спалахує мов факел, полум’я поширюється зі швидкістю вітру. Також ускладнюється приборкання таких пожеж і віддаленість джерел водопостачання (зокрема, водойм). І тоді, щоразу рятувальникам доводиться здалеку привозити воду пожежними автомобілями , або безперервно подавати по рукавних  лініях з розташованих поруч джерел водопостачання.

Шановні громадяни!

Служба порятунку наголошує на суворому дотриманні правил пожежної безпеки!

Перш за все, не можна розводити та залишати багаття у лісовій зоні! Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню!

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

 

 

Провідний інспектор відділу

запобігання надзвичайним ситуаціям

Житомирського районного управління

Головного управління ДСНС України

у Житомирській області

Світлана БЕРЕСТОВСЬКА