2022 рік в Житомирській області оголошений роком Івана Огієнка. І це недаремно - адже в цьому році минає 140 років від дня його народження, 50 років з дня його упокоєння та  60   років повного видання Біблії в  перекладі Івана Огієнка на українську мову.  Над перекладом Біблії професор Іван Огієнко (митрополит Іларіон) працював з 1917 року. Його повний переклад Біблії українською мовою є одним з найкращих,  а в богословських колах вважається більш точним до оригіналу, ніж Синодальний переклад. «Я робив, що міг, решту дороблять наступники», – писав Іларіон, завершуючи свою «ціложиттєву працю». Справою усього свого життя він вважав канонічний переклад Біблії на українську мову. 12 червня 1962 року його мрія стала реальністю. У Лондоні було видано повний фундаментальний том (який включає і неканонічні книги) «Біблії або книг св. Письма старого і Нового Заповіту» на 1529 сторінках.

  12 червня у Брусилові відбулися урочистості з нагоди 60-річчя  повного видання Біблії в перекладі Івана Огієнка. Урочистою ходою учасники зібрання пройшли від обійстя Івана Огієнка до історичного музею, який носить його ім’я.

    З вітальним словом виступили:  Брусилівський селищний голова Володимир Габенець, директор Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка, лауреат премії імені Івана Огієнка, секретар Комітету в справах  премії імені  Івана Огієнка Микола Покропивний, молодший науковий співробітник Брусилівського історичного музею імені Івана Огієнка  Галина Козлова, начальник відділу культури, туризму та діяльності засобів масової інформації Брусилівської селищної ради Лариса Філоненко.

  Кожен житель України зараз, як ніколи, відчуває себе частиною великої родини, частиною своєї могутньої  Батьківщини. Всі наші мрії та надії, всі наші сподівання і молитви – за мир і спокій на рідній українській землі.

 Дай, Боже, всім нам миру, здоров’я, злагоди і глибокої  віри у щасливе майбутнє рідного краю та неньки України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису