Фото без описуЗвернення

депутатів Брусилівської селищної ради до прихожан парафій Української православної церкви (московського патріархату), що діють на території Брусилівської селищної територіальної громади

     Тема релігії для кожного завжди була особистою, але в цей важливий для України час, час війни, всі ми повинні мати чітку позицію щодо конфесійної приналежності.

   Ми проживаємо на території Брусилівської селищної територіальної громади, батьківщині  Івана Огієнка, який присвятив своє життя становленню Української церкви,  перекладу Біблії на українську мову, закликав  священиків виголошувати проповіді та проводити службу лише рідною мовою.

    В цьому році ми відзначаємо 60 років з дня видання Біблії в перекладі Івана Огієнка.

    З метою вшанування  пам'яті нашого  видатного земляка Івана Огієнка, та з метою консолідації українського народу проти російської агресії,  закликаємо парафіян та священнослужителів Українських православних церков московського патріархату, розміщених на території Брусилівської селищної територіальної громади, вчинити необхідні дії  щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з московського патріархату.

    Ми, депутати Брусилівської селищної ради, представляючи інтереси громади і держави Україна, не бажаємо бачити нічого московського в нашій країні.

      Саме зараз настав той час, коли всі вірні християни, які до цього часу ще належали до Московського патріархату, повинні зробити свій вибір. Багато з вас вже замислювалися над тим, що далі неможливо перебувати в юрисдикції російського патріархату, а тому логічним і правильним є перехід до Єдиної Помісної Церкви - Православної Церкви України.

    Помісна Православна Церква України відкрита до єднання з усіма віруючими православними християнами.

      Закликаємо парафіян релігійних громад УПЦ МП на території Брусилівської селищної територіальної громади до переходу під юрисдикцією Єдиної Помісної Церкви України - Православної Церкви України мирним шляхом у повній відповідності до вимог законодавства та інших державних нормативно-правових актів з питань зміни підпорядкованості релігійних громад.

 

Звернення  прийнято на засіданні 25 сесії селищної ради

8 скликання

25 травня 2022 року.