В рамках парламентського контролю Брусилівську громаду відвідав народний депутат України від фракції «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко. Оглянув важливий для громади об’єкт – місцевий ЦНАП. На сьогодні тут надається близько 200 послуг. В рамках діджиталізації у ЦНАПІ відходять від паперових носіїв інформації. Це дозволяє містянам швидко отримувати якісні цифрові послуги. У планах – підключитися до Єдиного порталу державних послуг «Дія».

 «Держава в смартфоні» - ініціатива Президента, те з чим ішла наша команда «Слуга Народу». Це була одна з ключовий обіцянок. Це те, що всі послуги будуть переходити в електронний режим, все буде прозоро, доступно, швидко. Сьогодні це реалізується і фактично вже всі 66 громад нашої області запустили ЦНАПи за участі держави. Це і державні субвенції. І за участі міжнародних партнерів програми U-LEAD» — повідомив народний депутат України, партія «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

 Також Арсеній Пушкаренко разом зі своєю командою оглянули місцеву лікарню. Громада живе, допоки тут є лікарня. Але для нормального функціонування необхідні деякі поліпшення. Хоча лікарня і нова, медпрацівники зауважують, що нове обладнання для стаціонарної паліативної медичної допомоги та автомобілі покращать надання якісних послуг. 

 «Санітарний автомобіль хоча б класу «В», а взагалі класу «С». У нас анестезіологи є, ми можемо транспортувати важких пацієнтів, щоб зберегти їх всі функції життєдіяльності, але обладнання немає» — каже головний лікар КНП «Брусилівська лікарня» Брусилівської селищної ради Сергій Хабаза.

 Окрім проблем, Брусилівська громада радіє здобуткам. На базі Сімейного центру створено «Школу життя», де дітки можуть займатись в різних гуртках.

 «Також є благодійна їдальня для потребуючих діток. Ми маємо денний центр, який працює з кризисними сім’ями. І ми хочемо створити таку атмосферу, де кожна сім’я може знайти час провести корисно для себе, для своїх діток. Сімейні майстер-класи, вечірні спілкування. І очікуємо кожну сім’ю з радістю на цьому місці» — розповів голова ГО «Молодіжний рух «Будь вільний» Олексій Марченко.

 За словами очільника Брусилівської селищної ради, децентралізація громаді пішла на користь. Тепер тут стало більше порядку.

 «Якщо це складні життєві обставини, то у нас включається в проблему і освітня галузь (це психолог зі школи), це  і медичний працівник, і соціальний працівник. Тобто ми проблему атакуємо з усіх сторін. «То не моє, то не моє». Ні, тут все твоє, за все т відповідаєш. За все тобі треба нести відповідальність і відповідно працювати в команді» — сказав голова Брусилівської селищної ради Володимир Габенець.

ДЕТАЛІ ТУТ: http://sk1.tv/news/96099.html