Повідомлення про початок проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території земельної ділянки площею 1,5000га (кадастровий №1820985300:06:000:0321), цільове призначення-для іншого сільськогосподарського виробництва, що розташована за межами села Долинівка Житомирського району Житомирської області з метою будівництва  комплексу з переробки біомаси в біогаз потужністю 1,0МВт для  виробництва електричної та теплової енергії».

     Керуючись ст.ст. 19, 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», повідомляємо про проведення громадських слухань містобудівної документації  «Детальний план території  земельної ділянки площею 1,5000га (кадастровий №1820985300:06:000:0321), цільове призначення-для іншого сільськогосподарського виробництва, що розташована за межами села Долинівка Житомирського району Житомирської області з метою будівництва  комплексу з переробки біомаси в біогаз потужністю 1,0МВт для  виробництва електричної та теплової енергії», розробленого на підставі  рішення Брусилівської селищної ради Житомирського району Житомирської області «Про надання дозволу на розроблення детальних планів території», №688 від 22.10.2021.

        Мета детального плану території - визначення планувальної структури,  та  параметрів забудови, виявлення усіх планувальних обмежень, використання території згідно з державними будівельними та санітарно-гігієнічними нормами, визначення містобудівних умов та обмежень;  

         Земельна ділянка, територія  проектованого об’єкта  знаходиться  за межами села Долинівка Житомирського району Житомирської області на відстані 500 м від   житлової забудови с. Долинівка. 

          Основні проектні об’єкти комплексу з переробки рослинного, переважно кукурудзяного силосу в біогаз потужністю 1,0МВт для виробництва електричної та теплової енергії, які створюють  планувальні обмеження у вигляді санітарно-захисних зон:

-збірник фільтрату відкритого типу-санітарно-захисна зона становить 300 метрів;

-ферментатор та доброджувач–санітарно-захисна зона становить 300 метрів;

                - газова свічка закритого типу-охоронна зона становить 150 метрів.

                - склади силосу-санітарно-захисна зона становить 100 метрів  

 Екологічний ефект біогазового виробництва полягає у екологічно безпечній  переробці  органічної сировини  (силосу кукурудзи)  на біогаз. Перетворення  відбувається в наслідок   ферментації біомаси, який відбувається лише завдяки бактеріям і здійснюється у спеціальних установках – ферментаторах. Відходи (залишки бродіння), що залишаються від  виробництва біогазу  в біогазових установках, є високоякісним  добривом.

           Містобудівна документація «Детальний план території  земельної ділянки площею 1,5000га (кадастровий №1820985300:06:000:0321), цільове призначення-для іншого сільськогосподарського виробництва, що розташована за межами села Долинівка Житомирського району Житомирської області з метою будівництва  комплексу з переробки біомаси в біогаз потужністю 1,0МВт для  виробництва електричної та теплової енергії.» не підлягає обов’язкові  процедурі стратегічної екологічної оцінки, згідно з Методичними рекомендаціями із здійснення стратегічної екологічної оцінки (СЕО) документів державного планування (ДДП) затверджених наказом міністерства екології та природних ресурсів України від 10.08.2018  №296 стратегічна екологічна оцінка обов’язково проводиться щодо проектів ДДП, які відповідають одночасно двом критеріям відповідно до ст. 2 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку». відповідно до переліку приведеного в ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

           Замовник детального плану території – Брусилівська селищна рада Житомирського району Житомирської області, юридична адреса: 12601, Житомирська обл., Житомирський р-н, смт. Брусилів, вул. Небесної Сотні, 2, код ЄДРПОУ 04348504,              тел. +380975799349

          Запланований інформаційний захід – огляд  матеріалів детального плану території здійснюється в робочі дні з 8.00 до 17.00 протягом одного місяця з моменту виходу публікації в газеті за адресою: вул. Небесної Сотні, 2, смт. Брусилів, Житомирський р-н, Житомирська обл..

      -    з текстовою та графічною частинами проекту,  можна ознайомитись на офіційному                

   веб-сайті https:brusylivska-gromada.gov.ua  Брусилівської  селищної ради:

  • громадські слухання щодо матеріалів детального плану територій відбудуться                9 грудня 2021 року о 10:00 в  приміщенні  Брусилівської  селищної ради  за адресою: вул. Небесної Сотні, 2, смт Брусилів, Житомирська обл..
  •  особа відповідальна за організацію розгляду пропозицій громадськості – завідувач сектору містобудування та архітектури селищної ради Бубенко Б.В.
  • пропозиції та зауваження щодо матеріалів проекту приймаються на електронну адресу:brusilivsr@ukr.net  а також за адресою: вул. Небесної Сотні, 2, смт Брусилів, Житомирський район, Житомирська обл.. до 06.12.2021 р.                 
  • пропозиції громадськості реєструються та розглядаються у місячний строк з дня їх надходження;

розробник детального плану території ФОП Веровенко О.Ю.

контактний телефон (066) 195-27-39,  адреса: 09301, вул. Коцюбинського,58,к 53, смт Володарка, Володарський р-н, Київська обл.  ЄДРПОУ/ДРФО 2581706960

 

      Додатки:

  1. ПЛАН  ІСНУЮЧОГО ВИКОРИСТАННЯ ТЕРИТОРІЇ
  2. СХЕМА РОЗТАШУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ (ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ)
  3. ПРОЕКТНИЙ ПЛАН ТА СХЕМА ПРОЕКТНИХ ОБМЕЖЕНЬ
  4. ПЛАН ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ
  5. СХЕМА ІНЖЕНЕРНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕРИТОРІЇ
  6. СХЕМА ІНЖЕНЕРНОЇ ПІДГОТОВКИ ТЕРИТОРІЇ