Брусилівська районна філія в своїй роботі з безробітними активно використовує інформаційні семінари із загальних питань зайнятості. Такі заходи проходять, як безпосередньо в приміщенні філії, так і в онлайн форматі. Протягом півріччя проведено 15 інформаційних семінарів для 77 безробітних та 14 інформаційних вебінарів  для 151 безробітного. Так, днями відбувся інформаційний семінар за участі директора філії Олександра Дрозда, керівника районного бюро правової допомоги Юрія Ободзинського.

   Під час семінару учасники ознайомлені з сучасним комплексом соціальних послуг, які надає служба зайнятості, перевагами легальної зайнятості та з ризиками нелегальної зайнятості, гендерними аспектами на ринку праці, перспективами працевлаштування тощо.

  Директор філії Олександр Дрозд, проаналізувавши сучасний стан ринку праці, відзначив, що метою співпраці двох сторін – кар’єрного радника та безробітного - є працевлаштування, а воно, в першу чергу, залежить від активного пошуку роботи самим безробітним.

  Юрій Ободзинський зупинився на основних аспектах безоплатної правової допомоги, роз’яснив, що працюють вони для того, щоб кожна людина мала можливість захистити свої права, в тому числі, з питань зайнятості та трудового законодавства.

 Учасникам семінару надані відповіді на їх запитання та проведені індивідуальні консультації.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації