«Ні, я жива, я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає!»

  Крізь роки промовляє до нас Леся Українка, вклавши у вуста Мавки, героїні чудової «Лісової пісні», ці особливо яскраві слова, що стали пророчими для самої поетеси, яка в собі, у своєму серці несла вогонь поезії, вогонь любові.

    25 лютого вся громадськість відзначає 150- річницю з дня народження великої дочки українського народу, яка золотими літерами вписала свою творчість в культурну спадщину нашої нації, підіймаючи її до рівня кращих зразків світового письменства.

   З 8 по 17 лютого, напередодні ювілейного дня народження Лесі Українки, в Брусилівському селищному Будинку культури проводився конкурс  читців  серед школярів Брусилівщини. Організаторами конкурсу є відділ культури, туризму та ЗМІ  Брусилівської селищної ради і Брусилівський селищний Будинок культури. Метою конкурсу є популяризація творчості Лесі Українки, розкриття творчого потенціалу кращих виконавців розмовного жанру та декламаторського мистецтва, виявлення і підтримка мистецьких талантів серед школярів нашої громади, представлення їх на районних та обласних конкурсах і фестивалях.

       Журі на чолі з Філоненко Л.М.- начальником відділу культури, туризму та діяльності засобів масової інформації селищної ради, при визначенні переможців враховувало рівень репертуару та виконавської майстерності школярів, їх сценічну культуру, подачу  художнього образу і розкриття тематики твору. Слід зазначити, що в конкурсі взяли участь 74 школярів різних вікових категорій, які представляли 10 загальноосвітніх навчальних закладів та 12 клубних установ нашої громади. За результатами конкурсу  визначено переможців за I, II, III місця в трьох вікових категоріях:

  - Категорія до 10 років- 

             1-е місце - Лінійчук Діана (Брусилівський ліцей ім.Г.Готовчиця);

            2-е місце - Присяжнюк Мілана (Йосипівська ЗОШ 1-го ст.), Руденко Анжеліка (Брусилівський ліцей ім.Г.Готовчиця) та Шуляренко Анна (Брусилівський ліцей №1 ім.І.Огієнка);

            3-є місце – Пінчук Альбіна (Лазарівський НВК), Кучеренко Марія (Брусилівський ліцей №1 ім.І.Огієнка) та Зайченко Аріна (Брусилівський ліцей ім.Г.Готовчиця)).

 

   - Категорія 10-13 років-

          1-е місце - Смірнова Валерія (Брусилівський СБК);

          2-е місце- - Коваль Олександра (Брусилівський ліцей №1 ім.І.Огієнка), Дем’янчук Ірина (Биківська гімназія) та Майстренко Олександра (Осівецький НВК);

          3-є місце - Синицька Вікторія (Лазарівський НВК), Крот Любов (Водотиївський ліцей), Бурякова Варвара (Хомутецька ЗОШ І-ІІІ ст.)       та Пятниківський Дмитро (Брусилівський ліцей №1 ім.І.Огієнка).

       

    - Категорія понад 13 років- 

          1-е місце  - Бризінська Надія (Брусилівський ліцей №1 ім.І.Огієнка);

          2-е місце -  Шкіль Анастасія (Брусилівський ліцей ім.Г.Готовчиця), та Дутковська Аріна (Ставищенська ЗОШ І-ІІІ ст.);

        3-є місце – Чорна Дар’я (Осівецький НВК) та Коваль Володимир (Брусилівський ліцей №1 ім.І.Огієнка).

        Спеціальним призом від журі у віковій категорії до 10 років відзначено Яковчук Ангеліну (Брусилівський СБК) та Бородкіну Марію (Лазарівський НВК).

          25 лютого за сприяння Брусилівської селищної ради в Брусилівському СБК відбулося нагородження переможців конкурсу дипломами та призами по вікових категоріях.  Всіх присутніх на літературно-мистецькій зустрічі привітали секретар Брусилівської селищної ради Віктор Шкуратівський і начальник відділу культури, туризму та ЗМІ селищної ради Лариса Філоненко та вручили відзнаки переможцям конкурсу читців. А після нагородження звучали поезії Лесі Українки, які читали школярі Брусилівщини,  та музичні  твори у виконанні вихованців дитячої музичної школи. Організатори конкурсу щиро дякують всім дітям за активну участь в конкурсі читців, вчителям, керівникам клубних установ  і батькам- за допомогу в підготовці конкурсантів. Всім бажаємо нових творчих перемог, успіхів в здійсненні мрій та міцного здоровя!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису                                                         

Фото без описуФото без описуФото без опису

    Галина Андреєва, методист СБК