Фото без опису   До відділу «Брусилівське бюро правової допомоги» звернувся громадянин Бутенко Петро ( прізвище змінено ) щодо порядку постійного права користування земельною ділянкою, юридичною особою.. В рамках заходів проекту «Я маю право!»  надано роз'яснення фахівцем відділу.

 

 

 

      Поняття постійного права користування земельною ділянкою, що воно у себе включає?

 

В рамках заходів проекту «Я маю право!»  надано розяснення фахівцем відділу .

    Основні аспекти – володіння та користування земельною ділянкою, яка перебуває у певному виді власності, у даному випадку,  державної або комунальної, без встановлення строку.

  Права постійного користування земельною ділянкою набувають відповідні суб’єкти, що передбачені чинним законодавством. Вказаними суб’єктами є: підприємства, установа та організації, що належать до державної та комунальної власності; громадські організації осіб з інвалідністю України, а також їх підприємства, установи та організації; релігійні організації, які зареєстровані у відповідності до чинного законодавства; публічні акціонерні товариства залізничного транспорту загального користування; співвласники багатоквартирних будинків; заклади освіти незалежно від форм власності; оператори газотранспортної системи та оператор їх системи передачі.

  Право постійного користування земельними ділянками, також може вноситися державою до статного капіталу публічного акціонерного товариства залізничного транспорту.

 

 Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

 

Відділ «Брусилівське бюро правової допомоги»

тел. 30095