Фото без описуСільське господарство є основною рушійною силою для розвитку економіки країни та забезпечення добробуту населення. На карті Брусилівщини сільське господарство представлено такими сільгосппідприємствами як ПП «Україна», ТОВ «Долинівське», ТОВ «Агрофірма Брусилів», ТОВ « Вега Агро», ТОВ «Аграрні системні технології», ФГ «Сорока»  тощо.  В галузевій структурі сільського господарства  рослинництво становить  94%, а тваринництво - 6%. Звідси і випливає потреба у відповідних кадрах. Брусилівська районна філія Житомирського ОЦЗ плідно співпрацює із  вищезгаданими сільгоспвиробниками.

  Дуже тривала та тісна співпраця вирізняє одне із сільгосппідприємств - це ТОВ «Агрофірму Брусилів».  Районна служба зайнятості і агрофірма давні партнери в підборі персоналу, підвищенні кваліфікації працівників (курси цільового призначення та стажування безпосередньо на робочому місці), проведенні професіографічних екскурсій для учнівської молоді, а також організації робіт тимчасового характеру.  Хотілося зазначити, що ТОВ «Агрофірма Брусилів» - підприємство, яке на повну використовує сучасні електронні сервіси державної служби зайнятості - електронний кабінет роботодавця. За словами начальника відділу кадрів Кириченко Світлани Василівни, що це економить час при поданні звітності, вакансій, можна прослідкувати стан укомплектування заявлених вакансій, кількість направлень на роботу та здійснювати добір працівників, переглядаючи резюме. Протягом січня - жовтня 2020 року за сприяння служби зайнятості працевлаштовані  - 34 працівники.

  На даний час в «Агрофірмі Брусилів» працює  близько 110  чоловік підприємство займається вирощуванням зернових та скотарством, надає в оренду сільгосптехніку. Пишається підприємство своїми кваліфікованими кадрами та високими врожаями, легальною зайнятістю, і все це завдяки сучасним підходам в організації праці та мудрому керівництву генерального директора Сергія Олександровича Вареника -  заслуженого працівника сільського господарства  України та його професійної команди аграріїв.

 

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації