Не допустимо пожеж в екосистемах!

      Щодня вогнеборці ліквідовують сотні пожеж у природних екосистемах, які завдають значної шкоди навколишньому середовищу та населенню. Так, з початку року показник загорянь на відкритій території вже перетнув позначку у 100 випадків.

 

   Тож, з метою попередження виникнення численних пожеж на відкритій території, фахівці ДСНС України посилюють роз'яснювальну роботу з громадянами. Зокрема, працівники ДСНС проводять профілактичні рейди за участю правоохоронців, представників місцевого самоврядування та засобів масової інформації, під час яких закликають населення не провокувати пожежі у природних екосистемах країни.

 

Шановні громадяни!

    Служба порятунку наголошує на суворому дотриманні правил пожежної безпеки!

Перш за все, не можна розводити та залишати багаття у лісовій зоні! Не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню!

 

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».