Фото без опису      На виконання Указу Президента України від 13.03.2020 № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020р. № 215 «Про внесення змін до постанови КМУ від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID -19», керуючись статтями 16, 17 Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану», статтями 28, 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», статтями  6, 11 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», статтями 38, 40, 52, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради прийнято протокольне рішення від 17.03.2020 року (протокольне рішення засідання наведено нижче).

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до Положення про комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради, затвердженого рішенням виконкому від 01.02.2017р.№ 6.

 

РІШЕННЯ КОМІСІЇ Є ОБОВ’ЯЗКОВИМ ДЛЯ ВИКОНАННЯ

 підприємствами, установами, організаціями, закладами, які розташовані на території населених пунктів Брусилівської селищної ради.

Фото без опису

БРУСИЛІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

БРУСИЛІВСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ  

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

П Р О Т О К О Л   

Позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради

17.03.2020 р.                                           № 42

Головував: Заступник селищного голови, голова комісії Василь ЗАХАРЧЕНКО

Заступник голови комісії Олександр ДЗЯДЕВИЧ

Секретар комісії: -  Ірина ДОРОГІНА

Присутні члени комісії: Коструба М.В., Бортнічук Т.Й., Шуляренко В.П., Хабаза С.В., Михаленко О.В., Овсієнко І.Л., Медведчук В.В., Мазуренко В.В.

Запрошені: Волошенко А.А., Шкуратівський В.В., Зелінська О.П., Сильчук С.С., Чмуневич М.І.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.   Про введення карантинних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території Брусилівської селищної ради випадків коронавірусу COVID -19.

Доповідач:   Захарченко В.В. – голова комісії, заступник селищного голови

Приймають участь в обговоренні:

Хабаза С.В. – головний лікар КНП «Брусилівська лікарня»

Михаленко О.В. – головний лікар КНП «Центрр ПМСД» Брусилівської селищної ради

Шуляренко В.П. – завідувач Брусилівським відділенням Коростишівського відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»

Сильчук С.С. - заступник начальника Брусилівського відділення поліції Коростишівського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області

Дзядевич О.Л. - начальник Брусилівського сектору управління ДСНС України у Житомирській області

Мазуренко В.В. - директор КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищнох ради

(Члени комісії одноголосно затвердили порядок денний та регламент роботи засідання).

 

1. СЛУХАЛИ: Про введення карантинних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території Брусилівської селищної ради випадків коронавірусу COVID -19.

Доповідач:  Захарченко В.В. – голова комісії, заступник селищного голови

ВИСТУПИЛИ:

Шкуратівський В.В. – заступник селищного голови

Хабаза С.В. – головний лікар КНП «Брусилівська лікарня»

Михаленко О.В. – головний лікар КНП «Центрр ПМСД» Брусилівської селищної ради

Шуляренко В.П. – завідувач Брусилівським відділенням Коростишівського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України»

Сильчук С.С. - заступник начальника Брусилівського відділення поліції Коростишівського ВП Головного управління Національної поліції в Житомирській області

Дзядевич О.Л. - начальник Брусилівського сектору управління ДСНС України у Житомирській області

 

Чмуневич М.І. – начальник відділу освіти та спорту селищної ради

Мазуренко В.В. - директор КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищнох ради

ВИРІШИЛИ: прийняти рішення  комісії з урахуванням пропозицій та зауважень

1.Заборонити на території Брусилівської селищної ради:

 

- з 00 годин 01 хвилина 17 березня 2020 до 03 квітня 2020 року проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

- з 00  годин 01 хвилина 17 березня 2020 до 03 квітня 2020 року роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо, інших закладів розважальної та спортивної діяльності, закладів культури, торгівельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту;

- суб’єктам господарювання, робота яких передбачає приймання відвідувачів більше 10 чоловік одночасно (ресторанів, кафе, торгівельного (магазини, ринки) і побутового обслуговування населення тощо), при потребі перейти на адресний прийом замовлень на послуги та організувати їх адресну доставку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

2.Рекомендувати виконавчому комітету Брусилівської селищної ради заборонити:

- перевізникам, що здійснюють перевезення пасажирів в межах смт. Брусилів з 12 годин 00 хвилин 18 березня 2020 року до 03 квітня 2020 року перевезення одночасно понад 10 пасажирів в одному транспортному засобі у звичайному режимі руху;

- заїзд на територію автостанції автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні та реалізацію власником автостанції квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення.     

3. Директору Хомутецького комунального підприємства «Джерельце» (Тюрменко В.Ю.), начальнику комунального підприємства «Морозівське сільське комунальне підприємство» (Ткаченко Р.П.), начальнику Приворотського комунального підприємства «Комунальник» (Вержанський М.В.), невідкладно посилити контроль за системами водопостачання населених пунктів Брусилівської селищної ради.

4. Рекомендувати громадянам утриматись від виїзду за кордон в країни, на територіях яких зафіксовані випадки  COVID -19

5. Рекомендувати начальнику районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області (Тарасюк В.В.), начальнику Брусилівського районного ВП Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області (Цівончук С.В.) забезпечити організацію виконання та контроль за дотриманням постанови КМУ від 16.03.2020 року № 215 «Про внесення змін до постанови КМУ від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID -19 та своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів.

6. Рекомендувати виконавчому комітету селищної ради, власникам підприємств, установ, організацій змінити режими роботи органів, закладів, підприємств, установ, організацій щодо прийому та обслуговування фізичних та юридичних осіб. Інформацію про такі зміни доводити до відома населення з використанням веб – сайтів та інших комунікаційних засобів.

7.Начальникам відділів: комунальної власності, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та екології селищної ради (Бортнічук Т.Й.), культури, туризму та засобів масової інформації селищної ради (Філоненко Л.М.) організувати активну масово-роз’яснювальну роботу з використанням веб – сайтів та інших комунікаційних засобів щодо профілактики захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену корона вірусом та інших питань життєзабезпечення населення.

8. Заходи, затверджені Протоколом комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради від 13.03.2020 № 41, вважати чинними з урахуванням змін, прийнятих даним Протоколом.

9. Комісії з питань з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті селищної ради (Захарченко В.В.):

-  направити даний Протокол  до районної державної адміністрації для відповідного  реагування та довести його до виконання керівникам всіх підприємств, установ, організації та закладів не залежно від форм власності.

Голова комісії          /   підпис існує    /                                                 Василь ЗАХАРЧЕНКО

Секретар комісії        / підпис існує/                                                      Ірина ДОРОГІНА

 

                                                                                                   Відділ комунальної власності,

                                                                                                    надзвичайних ситуацій, цивільного

                                                                                                    захисту населення та екології

                                                                                                    селищної ради