Ми вже й не помічаємо, як поволі перетворилися на людей, у яких невдоволення від оточуючого стало нормою. Ми радше готові невтомно висловлювати  негативні емоції, ніж побачити паростки чогось позитивного, доброго, світлого, яке відбувається навколо нас,  нерідко і без нашої допомоги.

    Настала весна, почався Великий Піст. Коли, як не зараз, час переосмислити свою роль, своє життя, змінити свою свідомість і своє ставлення до всіх і всього навкруги.

 

   Дійсно, що все навколо нас не зовсім так, як хотілося б. І багато процесів, явищ від конкретно кожного з нас дуже мало залежать. Але нам потрібно усвідомити, що багато чого починається і залежить саме від кожного з нас. Облаштування свого двору, прибирання прилеглої території, утримання своєї оселі – це ми… Виховання в дітей з дитинства  шанобливого ставлення до людей і тварин, бережливого ставлення до природи, до рідного краю – це ми…

Шановні  Брусилівчани та гості нашого краю!

    Вже вкотре традиційно на весні звертаюсь до Вас. Так, так – саме до ВАС! Не будьмо байдужими! Нехай нам усім болить і хвилює наш знівечений вандалами фонтан, понівечені пам’ятники, огорожі і надгробки на Брусилівському кладовищі,  смітник при в’їзді в Брусилів, ще на під’їзді завалений сміттям… Особисто мені болить і прикро.

  Брусилівська селищна рада витрачає значні кошти - кошти платників податків – на впорядкування та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ тому, що багато  хто просто викинув сміття, отак не по-людськи, на узбіччі дороги чи в лісі, -  де заманулось… А ці кошти могли бути направлені на будівництво доріг, вуличного освітлення, облаштування парків чи дитячих майданчиків….

  І цієї весни за рахунок селищного бюджету упорядковуються всі сміттєзвалища на території  об’єднаної територіальної громади та будуть проведені інші заходи з благоустрою.

  Звертаюся до всіх без винятку: внесіть свій посильний вклад в наведення порядку. Чистота  залежить саме від Вас! Подбаймо про благоустрій навколо себе, не будьмо сторонніми спостерігачами, адже підтримання чистоти та порядку – це запорука здоров’я і краси нашого рідного краю. Прийміть активну участь у прибиранні, яке буде організовувати селищна рада через виконуючих обов’язки старост. Упродовж березня – травня відбудеться ціла низка заходів з благоустрою: ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання і приведення у належний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних і господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, вулиць доріг, тротуарів, зупинок  транспорту.

   Багато наших громадян долучається до масових заходів за місцем проживання, і за це я всім щиро вдячний. Але, на жаль, є багато випадків  коли громада в переважній більшості ігнорує і не бере активної участі. Отже, покажіть свою активну життєву позицію і прагнення не на словах, а на ділі дбати про благоустрій та чистоту навколишнього середовища,  адже всі ми хочемо жити  там, де ошатні будинки, чисті й затишні вулиці, доглянуті пам’ятники, квітучі сади, впорядковані зелені зони.

   Є надія, що цього року  всі ці добрі традиції та починання підтримають всі без винятку установи, підприємства, організації, а також жителі населених пунктів Брусилівської селищної ради.   Як селищний голова, я просто впевнений в тому, що поступово наші мрії бачити щодня чисті озеленені вулиці, тротуари,  охайні клумби, впорядковані території  біля будинків, в парках, скверах нашого рідного краю стануть  реальністю. Проживаючи разом єдиною громадою, ми маємо берегти те, що зроблене руками наших старших поколінь, примножувати наші сьогоднішні  досягнення та дбати про  майбутні успіхи.

   Для того, щоб наші селище та села стали найкращим, треба їх ЛЮБИТИ! І я вірю, що саме для такої любові у кожного із нас вистачить сил  та натхнення! ХТО,  ЯК НЕ МИ І РАЗОМ ?!

          З повагою

          Володимир ГАБЕНЕЦЬ, Брусилівський селищний голова