Сьогодні 14 січня 2020 року відбулась зустріч Бастіана Файгеля, директора Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ, із Віталієм Бунечком, головою Житомирської облдержадміністрації, та Володимиром Ширмою, головою Житомирської обласної ради.

  Мета зустрічі – налагодження співпраці між місцевими органами влади, Програмою «U-LEAD з Європою» і регіональним офісом.

«Ми обговорили ключові процеси впровадження реформи децентралізації в регіоні, основні завдання на наступний період відповідно до Плану пріоритетних дій Уряду та шляхи співпраці ОДА, обласної ради та регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою». Ми спільно зможемо якісно завершити процес реформи місцевого самоврядування», - наголосив Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ.

  Під час зустрічі обговорили процес формування адміністративно-територіального устрою області базового та субрегіонального рівнів, впровадження медичної та освітньої реформи, а також налагодження якісного соціального захисту в громадах.

  Віталій Бунечко, голова Житомирської ОДА, наголосив на важливості співпраці влади та міжнародних організацій для ефективного використання іноземного досвіду реформування.

«Ми маємо використати цінний досвід інших країн та швидко завершити реформу місцевого самоврядування для створення системи належної якості державних сервісів на місцях», - переконаний Віталій Бунечко.

  На зустрічі також були присутні Анна Буняк, менеджерка північного ХАБу Програми «U-LEAD з Європою», Василь Невмержицький, керівник Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» у Житомирській області, а також керівники структурних підрозділів Житомирської ОДА.

 

Фото Житомирської ОДА

Дмитро Клименко