Фахівці Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ  приєдналися до заходів, які проводяться щороку з 25 листопада по 10 грудня в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Так, 9 грудня, проведено семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці», де привернено увагу учасників семінару до актуальних питань для українського суспільства: проблема подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

         Найбільший акцент було зроблено на проблемах торгівлі людьми: виявлено рівень поінформованості щодо даного питання, сформовано уявлення про суть торгівлі людьми, з’ясовано основні причини  та ознайомлено з різними формами торгівлі людьми, також  намагалися позбавитися небезпечних стереотипів щодо торгівлі людьми.

         Не оминули і гендерну проблему на ринку праці. Гендерна рівність – це рівні права та можливості для жінок і чоловіків у суспільстві, рівні умови для реалізації права людини, у професійній сфері - отримання рівних винагород за результатами праці та рівних можливостей самореалізовуватися різними шляхами. На жаль, жінки мають більше проблем, ніж чоловіки, як у разі звільнення, так і при працевлаштуванні.  Як свідчать дослідження  у цій сфері, найбільшу частку робочих місць займають чоловіки та отримують вищу заробітну плату. Тому держава повинна приймати заходи, які б не формально, а реально усували прояви гендерної нерівності.

Фото без описуФото без опису

Л. Левківська, фахівець з профорієнтації