Вибір професії – це справа не одного дня, це ланцюжок рішень, які приводять молоду людину до прийняття рішення. Для декого це триває декілька років, а для декого - десятиліття. Для випускників шкіл питання професійного вибору стає необхідністю. Тоді і виникають запитання: хто я? Які я маю здібності? Який мій життєвий ідеал? Ким я хочу стати

 

         19 листопада 2019 року у Будинку культури Брусилівської селищної ради відбувся профорієнтаційний захід День кар’єри «Твоя професія-твоє майбутнє», на якому йшла розмова  про те як правильно, як круто будувати кар’єру в тій чи іншій сфері. Адже, насправді, будь - яка людина може це зробити.

   Ініціатором проведення Дня кар’єри  «Твоя професія - твоє майбутнє» є Брусилівська районна філія Житомирського обласного центру зайнятості. Захід відбувався за сприяння відділів освіти та спорту, культури Брусилівської селищної ради, відділу освіти райдержадміністрації та об’єднав  16 навчальних закладів Житомирської  та Київської областей, провідних роботодавців району, проактивних випускників, які зацікавлені в успішній кар’єрі та професійному зростанні.

На початку заходу, у фойє будинку культури, представники навчальних закладів надавали випускникам індивідуальні та групові консультації щодо умов та переваг  вступу безпосередньо  до  своїх навчальних закладів.

Друга частина Дня кар’єри проходила у глядацькому залі будинку культури.

 Про кваліфікаційний дисбаланс на ринку праці, його причини, потреби роботодавців та основні цінності, які захід мав донести до випускників та їх батьків у своєму виступі підкреслив директор Брусилівської райфілії Житомирського ОЦЗ Олександр Дрозд.

Учасниками заходу були голова селищної ради Володимир Габенець та голова районної ради Ніна Рафальська. У своїх звертаннях до випускників вони поділилися з чого починалася їх  професійна кар’єра, хто мав найбільший вплив на вибір професії. Від них прозвучали побажання учнівській молоді стати професіоналами своєї справи, не зупинятися на досягнутому, навчатися протягом життя та бути впевненими у своїх починаннях.

Провідні роботодавці Брусилівського району теж стали активними учасниками  Дня кар’єри: ТОВ «Папірус Універсал» - директор Євген Буланов, ТОВ «Файдал УА» - заступник директора Микола Роговський  та ТОВ «Валенсія Плюс» - директор Алла Базна.  Представники роботодавців презентували свої підприємства, їх досягнення, передові технології виробництва, яких працівників найбільше потребують підприємства, переваги працевлаштування та професійного зростання.

 Так «Папірус Універсал» організували виставку своєї продукції, матеріалів з якої вони випускаються та наголосили, що найбільше потребують інженерно-технічних кадрів та операторів автоматичних та напівавтоматичних ліній, верстатів та установок тощо.

ТОВ «Файдал УА» провели майстер-клас з нанесення декоративних барельєфів, просвітили у різновидах декору, розповіли про перспективи розширення виробництва та потребу у операторах з виробництва водоемульсійних фарб.

ТОВ «Валенсія Плюс» демонстрували ортопедичні вироби, які допомагають досягнути результатів у профілактиці, лікуванні опорно-рухового апарату людини та стати на ноги після медичних оперативних втручань, приміряли свою продукцію на учнях. Найбільше підприємство потребує швачок.

 Всі роботодавці заявили про те, що готові навчити, бажаючих у них працювати, безпосередньо на виробництві та побажали робити все з натхненням, займатися тим, чим хочеться, та хотіти займатися, тим чим займаєтеся.

Маємо надію, що отримана інформація та поради, які прозвучали від людей, що вже досягли професійного успіху у житті,  представників роботодавців та служби зайнятості  стануть у нагоді тим, хто тільки обирає свій професійний шлях.

 

 

Людмила Левківська, провідний фахівець з профорієнтації