У сонячних мелодіях позолоченого бабиного літа, в ніжних танцях жовтневого падолисту відшуміла «Брусилівська книжкова толока». Такого формату літературно-мистецький захід відбувався в нашому славному козацькому містечку над Здвижень-рікою вперше. Напевно тому, перед початком Толоки було помітне хвилювання організаторів. Скажу чесно, я сам хвилювався не менше, за них, бо не хотів підвести людей, які повірили в мою затію, тим більше, що скептиків і нитиків вистачало. І ось тепер, коли пристрасті трохи вляглися, емоції повисли хмарками на денці душі, а голова відійшла від святкового хмелю, можна з впевненістю сказати, що «Брусилівська книжкова толока» вдалася. Звичайно, були й недоліки, але ж ми знаємо, що ідеальне існує лише в уяві. Тож хочу найперше низько вклонитися своїм землякам-БРУСИЛІВЦЯМ за гостинність і ту атмосферу свята, яку вони створили. Горджуся усіма Вами!


  Окрім того, дозвольте висловити слова щирої вдячності людям, на плечі (а кому й на кишеню) випало найбільше навантаження: голові Брусилівської ОТГ Володимирові Васильовичу Габенцю, голові Брусилівської районної ради Nina Rafalska (далі піде фейсбучним скорописом), Лариса ФілоненкоОлександр НікітчинМихайло КозарВіктор ШкуратівськийЛеся КомароваМарія Кіщенко, Валентина Альбінівна Макаренко, Arkadii PolishchukAnatol DzhygyrYury PasechnikКсенія Федишина, Тетяна Івасенко, Ольга СкуратовскаяІван ОгієнкоСвітлана Вождай, Світлані Іванівні Карась і Валентині Дмитрівні з музею І. Огієнка, Світлані Костянтинівні Прохоренко, Валентин КовальВалентина Мазуренко, Сергію Дмитровичу Мазуренку, Валентин Савченко та багатьом іншим.
  Дякую учасникам Толоки Роман КовальMarko MelnykЛеся МовчунLiliya MaxymenkoВидавець Євенок О.О.Софія СоваЛюдмила ШпунтоваЄвгенія Юрченко, Анатолій Клюско, Станіслав Губерначук, Petro KukharchukЄвген Букет, Геннадій Цвік, Vladislav Voznyuk та іншим.
  Дякую за участь у платформах: Геннадій МахорінВіталій ГедзЄвген БукетСвітлана ГресьЯрослава Гапонова, Галина Коваленко (Шаповалова), Леся МовчунGalina MalvaІванка ТорбенкоСофія Сова, Анатолій Клюско, вихованцям Брусилівської музичної школиі учням ліцею імені Г.О.Готовчиця та всім іншим.
Дякую дорогим артистам за Ваш талант і підтримку моєї праці: Andriychuk PetroДарничанка Дарничанка (Тетяна Хоменко)Patrina ZhukovaTaras SylenkoIrina GolovayОльга Скуратовская, Олександр Бондар, "Чисті Криниці" та "Чарівниця".
Дякую всім, хто завітав на мою презентацію та на Толоку.
Вклоняюся моїм рідним за витримку і підтримку!
Нехай сіється зернами Добро на майбутній Духовний і Культурний врожай України!

Володимир Святненко