Статтею 33 Закону України «Про відходи» забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових, у підземних горизонтах, на території міст та інших населених пунктів.

   Сучасний стан благоустрою територій в державі характеризується переважно як незадовільний. Це пов’язано з тим, що житлово-комунальна сфера використовує застарілі інструменти та засоби для здійснення діяльності в частині благоустрою та управління відходами.

  Дороги, тротуари, сквери, парки, місця для відпочинку, дизайн населених пунктів, санітарно-гігієнічні норми, стан роздільного збору, вивезення та захоронення сміття – все це потребує вдосконалення.

  Україна користується несучасним і екологічно небезпечним методом спалювання відходів. Сьогодні в країні існують лише чотири сміттєспалювальні заводи: в Києві, Харкові, Дніпрі та окупованому Севастополі, але функціонує тільки один - столичний завод «Енергія». Як наслідок, питання утилізації та переробки сміття стало найактуальнішим. Водночас, з 35 тисяч українських сміттєзвалищ, легальними є лише 6,5 тисяч!!! Натомість, за нормами ЄС, має бути не більше 500 полігонів на країну. Екологи підрахували, що Україна накопичила 54 млн кубометрів відходів, що займають 7% площі країни. А на переробку іде лише 5% усього сміття. У порівнянні зі Швейцарією, яка переробляє 99% відходів, це – мізерна доля. Тож питання утилізації сміття потрібно чітко врегулювати на державному рівні, інакше Україну чекає екологічна катастрофа. Але сидіти і чекати це не зовсім правильне рішення.

  І тому виконавчим комітетом селищної ради 03.07.2019 року прийнято ряд важливих для громади рішень стосовно упорядкування питань управління відходами, зокрема прийняті рішення:

  • Про визнання результатів засідання конкурсної комісії з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території населених пунктів Брусилівської селищної ради, - переможцем визначено комунальне підприємство «Добробут» Брусилівської селищної ради;

  • Про встановлення тарифів на вивіз твердих побутових відходів (ТПВ) з територій населених пунктів Брусилівської селищної ради комунальним підприємством «Добробут» Брусилівської селищної ради.

Затверджено тарифи на послугу з вивезення 1 м3 твердих побутових відходів:

- для населення – 160,00 грн. з ПДВ (вартість 1 мішка з розрахунку об’єму мішка 0,125м3 – 20,00 грн.);

- для бюджетних установ – 176,00 грн. з ПДВ (вартість 1 мішка з розрахунку об’єму мішка 0,125м3 – 22,00 грн.);

- для інших категорій споживачів – 188,88 грн. з ПДВ (вартість 1 мішка з розрахунку об’єму мішка 0,125м3 – 23,61 грн.).

  • Про затвердження графіка вивозу твердих побутових відходів комунальним підприємством «Добробут» Брусилівської селищної ради з територій населених пунктів Брусилівської селищної ради.

Повні тексти рішень виконкому приведені в рубриці «Офіційні документи».

Шановні громадяни – власники домоволодінь, керівники підприємств, установ та організацій!

Просимо в найкоротший термін заключити договори на отримання послуг з вивезення твердих побутових відходів з КП «Добробут» селищної ради. Вивіз сміття без заключення договору з КП «Добробут» та / або не в мішках з логотипом КП «Добробут» здійснюватись НЕ БУДЕ. Консультації можна отримати за телефоном 30096.

 

Фото без опису

Відділ комунальної власності,

надзвичайних ситуацій,

цивільного захисту населення

та екології селищної ради