В рамках заходів до 33-х роковин Чорнобильської трагедії  було проведено щорвчний конкурс «На Чорнобиль журавлі летіли», організаторами якого є відділ культури, туризму та діяльності засобів масової інформації Брусилівської селищної ради, Брусилівський селищний Будинок культури та Брусилівська районна громадська організація «Союз Чорнобиль». Головною метою конкурсу є об’єднання талановитих  дітей, постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, школярів  загальноосвітніх навчальних закладів Брусилівщини, пошук, розкриття та підтримка їх творчих здібностей,  підтримка і професійне удосконалення талановитої молоді в жанрах художнього читання та образотворчого мистецтва. В рамках конкурсу «На Чорнобиль журавлі летіли» проводився  конкурс  читців «Зірка полину» і конкурс малюнків «Чорнобильська палітра», учасниками якого були школярі Брусилівщини різних вікових категорій- 2-4 класи, 5-8 класи і 9-11 класи. Виступи  та роботи учасників  конкурсу, присвячених трагічним квітневим подіям 1986 року, оцінювали члени журі в складі начальника відділу культури, туризму та ЗМІ селищної ради Філоненко Л.М., директора селищного Будинку культури Федишиної К.В., методиста СБК Івасенко Т.В., голови громадської ради при РДА Кузьменка В.Й, директора ЦДЮТ «Мрія» Курдиш С.І. та представника народного депутата України Дзюблика П.В. в Брусилівському районі Шульги Н.В..

         Переможцями в конкурсі малюнків «Чорнобильська палітра» стали:

         1-е місце- Корінний Назар (Водотиївський НВК), Коваль Андрій (ЦДЮТ «Мрія»), Макарчук Лідія (Брусилівська ЗОШ №1);

         2- місце- Мартинюк Вікторія (Ставищенська ЗОШ), Талько Роман (Биківська ЗОШ), Слободенюк Наталія (Ставищенська ЗОШ);

        3-є місце- Корбут Ауріка і Слободенюк Діана (Ставищенська ЗОШ), Жердєва Ірина і Стаднюк Анастасія (Брусилівська гімназія).

         Переможцями в конкурсі читців «Зірка полину» визначено:

         1-е місце- Смірнова Валерія (Брусилівський СБК), Осипчук Максим і Миколайчук Іванна (Брусилівська ЗОШ №1);

         2-е місце- Терещук Сергій- авторський вірш  і Пятниківський Дмитро (Брусилівська ЗОШ №1), Недашківська Аліна (Водотиївський НВК);

        3-є місце- Філоненко Дарина (Брусилівська гімназія), Шкіль Анастасія (Брусилівський СБК), Третяк Ірина (Брусилівська гімназія).

         Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами та матимуть можливість побувати на виставі в Києві. Щиро дякуємо всім конкурсантам, батькам і вчителям, членам журі  за активну участь в підготовці і проведенні конкурсу, і бажаємо нових творчих перемог. Дай, Боже, всім нам здоров’я і миру, спокою і радості в кожному прожитому дні!..      

                                                                             Г.Андреєва, методист СБК