Фото без опису   Державні інспектори Житомирського міського управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області відповідно до затвердженого річного плану здійснення заходів державного нагляду мали намір провести планову перевірку підприємства громадського харчування, але після пред’явлення службових посвідчень та необхідної документації, - отримали відмову від представника суб’єкта господарювання.

    Факт недопуску було зафіксовано представниками правоохоронних органів, державними інспекторами на суб’єкта господарювання складено протокол про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження,здоров’я та благополуччя тварин». За результатами розгляду справи про порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів Головним державним інспектором Житомирської області винесено постанову про накладення штрафу на суб’єкта господарювання  на суму 26061 грн. Штраф на санкція у повному розмірі стягнута до державного бюджету.

   Брусилівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  наголошує: 

     Законом  України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (далі Закон) визначено обов’язок оператора ринку  допускати державних інспекторів, державних ветеринарних інспекторів  визначених цим Законом осіб до здійснення заходів державного контролю, за умови дотримання ними порядку здійснення державного контролю, передбаченого цим Законом. За відмову в допуску посадової особи компетентного органу або його територіального органу до здійснення державного контролю з підстав, непередбачених законом, або інше перешкоджання її законній діяльності оператори ринку несуть відповідальність у вигляді накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі десяти мінімальних заробітних плат (37230 грн.), на фізичних осіб-підприємців – у розмірі семи мінімальних заробітних плат (26061 грн.), що визначено п.17 ч.1 ст.65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».  Нагадуємо також що відповідно до вимог ст.. 25 ЗУ « Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» оператори ринку, які провадять діяльність з виробництва та/або обігу  харчових продуктів або кормів, що не потребує отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані  зареєструвати потужності .

 Для проведення державної реєстрації суб’єкт господарювання /оператор ринку, маєте звернутися до Брусилівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області смт. Брусилів, вул.. Гагаріна, 10 тел. 30-1-92)  та подати заяву про реєстрацію.

  Реєстрація здійснюється шляхом внесення відповідної інформації до бази даних з присвоєнням реєстраційного номера оператору ринку. Реєстрація безкоштовна. Відповідно до ст.. 65  Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» - виробництво, зберігання, обіг  харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих  відповідно до вимог цього Закону, оператори ринку несуть відповідальність у вигляді накладення штрафу - на юридичних осіб – у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб – підприємців – у розмірі  одинадцяти мінімальних заробітних плат.

 

Брусилівське районне управління

Головного управління

Держпродспоживслужби

в Житомирській області