Саме такий неблизький і нелегкий, але приємний і радісний шлях довелося подолати мені 28 липня, супроводжуючи колектив «Калинонька" Биківського сільського клубу на Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела».

   Це свято уже проходить в Новоград-Волинському не один десяток років. Цьогоріч представляти Брусилівщину випала честь  «Калиноньці». Колектив створений не так давно, але вже став знаним у нашій  громаді. На кожне свято вони розважають своїх односельчан. Провели декілька змістовних оригінальних концертів у Брусилові. Стали переможцями цьогорічного творчого конкурсу, який проводила «Берегиня» напередодні жіночого свята. І ось тепер підкоряли сцени такого престижного фестивалю на батьківщині Лесі Українки. Саме сцени, бо виступати їм довелося на двох сценах: з короткою 10-хвилинною  і 30-хвилинною програмами. Без перебільшення можна сказати: виступ був вражаючим.

   «Люблю своїх дівчат, вони найкращі у світі», - каже керівник колективу Ірина Чміль. І я підтримую, бо з кожним концертом вони ростуть, набираються досвіду, не бояться впроваджувати щось нове. Як сонечка з’являлись вони на сцені у яскравих костюмах, захоплюючи публіку своїми піснями і танцями. Усміхнені. завзяті, енергійні.

   Пісні звучали різноманітні: і патріотичні («Наша родина», «Виростеш ти, сину», «Заспівай, родино»), ліричні («Стежечка-мережечка», «Мамина калина»), жартівливі («Їдемо на ярмарок», «Кум прийшов», «Мачо», «Пісня про бізнес», «Сало»), які викликали бурхливі оплески сотень вдячних глядачів.

   Про «Калиноньку» свою пісню заспівали, гумореску землячки своєї Вікторії Дем прочитали, про Брусиловські ковбаси не забули, ще й на закінчення «Карапєт» утнули. Ось такі ці вправні дівчата та козак Мамай з «Калиноньки»! Тепер уже дипломанти Міжнародного конкурсу літератури і мистецтв «Лесині джерела».

    Вручаючи диплом, ведуча та співорганізатор свята Смолковська Світлана порівняла «Калиноньку» з "Лісапетним батальйоном» і запросила наступного року знову до них завітати. Повірте, далеко не кожному колективу говорять такі слова. «Калинонька» цього варта.

    Дорога моя «Калинонька», вітаю вас з таким вдалим дебютом і бажаю нових звершень, нових успіхів, нових премог.

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Т.Ф. Лаворчук, методист селищного Будинку культури