Вітаємо Ірину Угніч на посаді директора Приворотського СБК

Вітаємо Ірину Угніч на посаді директора Приворотського СБК

 10 червня відбулося засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Приворотського сільського будинку культури, яка одноголосно рекомендувала укласти контракт з Угніч Іриною Олександрівною.

Ботулізм: як вберегтись від хвороби

Ботулізм: як вберегтись від хвороби

Держпродспоживслужба нагадує, що влітку збільшується ризик харчових отруєнь і, зокрема, захворювання на ботулізм, яке є вкрай небезпечним і навіть смертельним, якщо вчасно не почати необхідне лікування.

Вибухонебезпечні предмети: ризик, який може коштувати життя

Вибухонебезпечні предмети: ризик, який може коштувати життя

  Вибухонебезпечні предмети становлять смертельну загрозу. Найбільш розповсюджені з них: різні види протипіхотних мін, мінометні та протитанкові міни, артилерійські та танкові снаряди, різні види ручних гранат тощо.

У Брусилові відкрили унікальний простір «Час на себе»!

У Брусилові відкрили унікальний простір «Час на себе»!

 У Брусилові відбулась знаменна подія - відкриття унікального простору "Час на себе", покликаного допомогти мешканцям громади дбати про своє фізичне та психічне здоров'я. Ця ініціатива втілена в рамках проєкту USAID "Розбудова стійкої системи громадського здоров'я".  "Час на себе" - це інтерактивний простір, що складається з трьох зон, які сприяють відновленню емоційного стану, підтримці фізичної активності та регулярному піклуванню про здоров'я.  Зона фізичної активності обладнана вуличними тренажерами, де можна виконати вправи для покращення самопочуття. Інтерактивна зона з годинником містить інформацію про корисні щоденні звички, які не потребують багато часу, але значно покращують загальне здоров'я. Це, наприклад, щоденні прогулянки, сон до 23:00, зустрічі з друзями, збалансоване харчування, регулярні візити до сімейного лікаря, вживання достатньої кількості води тощо.  Зона психічного здоров'я обладнана спеціальною лавкою, де можна посидіти та виконати вправи для заспокоєння, розслаблення та розуміння своїх емоцій. Для цього необхідно відсканувати QR-код і прослухати відповідний аудіогайд.  Офіційне відкриття простору відбулось за участі радниці начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров'я Ірини Гладкої, Брусилівського селищного голови Володимира Габенця та керівниці напряму комунікацій з питань громадського здоров'я проєкту USAID "Розбудова стійкої системи громадського здоров'я" Ольги Чумак.   Захід викликав жвавий інтерес серед мешканців громади, які активно брали участь у різноманітних заходах.