ВОРКШОП ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Анна САВИЦЬКА, соціальний менеджер КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради та Світлана КОШИН, практичний психолог служби соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради 28 листопада 2023 року провели воркшоп для внутрішньо переміщених осіб у місці тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб у рамках проєкту #USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» програми Центру психосоматичної медицини «Зцілення душі й тіла».

Підприємців запрошують на бізнес-візит до підприємств Брусилівської громади за підтримки EU4Business

  ГО "Вдоскональ себе" запрошує представників малого та середнього бізнесу Житомира та області на навчально-консультаційний бізнес-візит до підприємств Брусилівської громади, який відбудеться 30 листопада 2023 року. У рамках проєкту «Спроможний бізнес – спроможна країна» за підтримки EU4Business планується відвідування трьох місцевих підприємств, які є прикладом успішної підприємницької діяльності. 

Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»

 Підтримувати одне одного та пліч-о-пліч протистояти насильству, не сподіватись на випадковість, збільшити обізнаність і розуміння про форми насильства у суспільстві, привернути увагу до проблем подолання насильства, сприяти створенню суспільного простору, вільного від насильства – такі задачі ставить перед собою Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», що проводиться щороку в період з 25 листопада до 10 грудня.

Як це бути жінкою сьогодні?

   «Бути жінкою» – настільна антидискримінаційна гра. ЇЇ мета – привернути увагу суспільства до боротьби проти гендерних стереотипів та дискримінації жінок.    У кожного учасника і учасниці гри є своя ігрова роль, – героїня із певними характеристиками та ресурсами. Вони рухаються полем, і намагаються зібрати найбільшу кількість ресурсів, аби досягти своїх особистих цілей. В процесі вони стикаються з різними життєвими ситуаціями, які можуть як допомогти їх персонажкам у досягненні мети (позитивні ситуації), так і завадити цьому шкоди (стереотипи). «Бути жінкою» презентували у 22 областях України. Після проведення більше 40 ігрових сесій 95% учасників/ниць гри зазначили, що гра сподобалася, 81% - дізналися більше про проблеми жінок, 57% - позитивно змінили своє ставлення до жіночого активізму.      Саме тому, працівниками відділу соціального захисту населення Брусилівської селищної ради в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» було проведено гру з працівниками відділу обслуговування громадян № 9 Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.  

Не будь помічником для ворога

   Кібербезпека у наш час є досить актуальною темою. Використання складних паролів, які включають малі та великі літери, символи та цифри – це абсолютно правильно. Але це тільки початок, бо навіть унікальна та дуже складна комбінація символів не в змозі захистити Вас від зловмисників. Дуже поширеною помилкою багатьох, є  впевненість, що паролі забезпечують безпеку та захищеність WiFi-мереж. Насправді ж будь-які мережі WiFi можуть бути зламані, навіть за допомогою простого підбору паролів або зовнішнього фізичного втручання. Саме тому, напередодні Всесвітнього дня захисту інформації (30 листопада) працівниками відділу соціального захисту населення Брусилівської селищної ради та представниками проєкту «Підтримка спроможної системи соціального захисту щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб» Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» проведено урок з кібербезпеки на тему: «Не будь помічником для ворога».

Увага! Важлива інформація

Відділ державної реєстрації  актів цивільного стану у Житомирській області  повідомляє, що  у зв’язку із звільненням посадових осіб Брусилівського  відділу державної реєстрації  актів цивільного стану у Житомирському районі,  фактично припиняється можливість отримання мешканцями громади послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану на території громади, таких як державна реєстрація народження фізичної особи та її походження, розірвання шлюбу, зміни імені, смерті, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, видача повторно свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, прийняття документів для проставлення на них апостиля для подальшого використання в іноземних країнах тощо.