ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО НА ЖИТОМИРЩИНІ: НА ОБХОДІ МІСТА БЕРДИЧІВ БУДУЄТЬСЯ ТРАНСПОРТНА РОЗВ’ЯЗКА НА АВТОШЛЯХУ М-21

  У Житомирській області триває реалізація програми Президента України «Велике будівництво», у рамках якої в області розбудовується соціальна, транспортна інфраструктури, а також впроваджується ряд інших суспільно значущих проєктів.

НАТАЛІЯ ОСТАПЧЕНКО ПРОІНСПЕКТУВАЛА ОБ’ЄКТИ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА» В НОВОБОРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

  Перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко в рамках робочої поїздки оглянула об’єкти будівництва програми Президента України в Новоборівській громаді Житомирської області.

СТВОРЕННЯ ІНДУСТРІАЛЬНИХ ПАРКІВ – СТРАТЕГІЧНО ВАЖЛИВЕ ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ ПРЕЗИДЕНТА «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО

 30 липня у Житомирській ОДА відбулася чергова нарада з громадами учасницями проєкту Секторальної підтримки ЄС «Мережа індустріальних парків «Західний індустріальний кластер» – Малинською та Брониківською громадами.

До кінця 2021 р. повноцінно працюватимуть 600 реконструйованих амбулаторій та 200 приймальних відділень у лікарнях

  Про це повідомив заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час виступу на Форумі “Україна 30. Децентралізація”. Деталі тут: http://zhytomyr-rda.gov.ua/do-kintsia-2021-r-povnotsinno-pratsiuvatymut-600-rekonstrujovanykh-ambulatorij-ta-200-pryjmalnykh-viddilen-u-likarniakh/

У Чорноморську Одеської області пройшов 15-ий Всеукраїнський фестиваль вокально-хорового мистецтва «Серпневий заспів»

        В місті Чорноморську Одеської області пройшов 15-ий Всеукраїнський фестиваль вокально-хорового мистецтва «Серпневий заспів». 26 ансамблів і хорових колективів тримали глядачів в полоні української пісні: патріотичної, ліричної, жартівливої... Вдумливий репертуар, прем'єри пісень, душевний порив і майстерність виконавців зачаровували слухачів. Ці пісенні твори, окрім естетичної насолоди, спонукають людей до патріотизму, ще більшої любові до рідної землі. Незважаючи на всілякі перепони і негаразди аматорські колективи з різних куточків України прибули до Чорноморська, щоб стати учасниками «Серпневого заспіву». Житомирщину на фестивалі представляли народний вокальний ансамбль «Чарівниця» Брусилівського селищного Будинку культури (керівник Тетяна Лаврчук) і народний вокальний колектив «Долинянка» Долинівського сільського Будинку культури (керівник Лідія Басалкевич). Наші колективи продемонстрували високу виконавську майстерність в представленні програмних творів, серед яких пісні Юрія Штельмаха «Край мій рідний південний» і «Соняшник цвіте», «Калинові острови» Володимира Савченка, українські народні пісні «Спився козак, спився», «Криниця мурована» та «Да посєяли дєвки льон». Численні аплодисменти і вигуки «Браво!» від глядачів додавали гарного настрою і впевненості.  Ми були запрошені на гала-концерт фестивалю, на якому з великим задоволенням виконали пісні «Спився козак, спився» і «Калинові острови». Наші земляки мають можливість переглянути виступи «Долинянки» і «Чарівниці» на сторінках «Фейсбуку», Брусилівського селищного Будинку культури та Чорноморського відділу культури. Перед початком гала-концерту журі фестивалю на чолі з Петром Андрійчуком, заслуженим працівником культури України, професором КНУКіМ, лауреатом премії І.Огієнка, вручали дипломи за участь у фестивалі та традиційні сувеніри-подарунки для усіх колективів фестивалю, які виготовив Кукушкін Богдан, майстер гончарної справи, керівник студії «Гончар» Палацу культури м. Чорноморська, а розписала фарбами Драпогуз Вікторія, викладач КЗ «Дитяча школа мистецтв ім.Л.Нагаєва».  Переможцям  15-го Всеукраїнського фестивалю «Серпневий заспів» вручали відповідні дипломи різних ступенів, сувенірні подарунки та кришталеві журавлі- символи цього фестивалю. Дипломантом «Серпневого заспіву» став народний вокальний колектив «Долинянка» Долинівського СБК нашої громади, а народний вокальний ансамбль «Чарівниця» Брусилівського СБК отримав диплом за перше місце. Вітаємо наших аматорів з прекрасним творчим виступом і бажаємо нових перемог та здобутків!!!

Земельна реформа триває

  Земельна реформа триває. Після відкриття ринку землі у власників та користувачів земельних ділянок виникло ще більше правових запитань.

ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО

    Брусилівська районна філія Житомирського ОЦЗ, 30 липня у Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, долучилася до інформаційної кампанії #ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО. В цей день проведено семінар «Ризики нелегальної трудової міграції» та інформаційний вебінар із загальних питань зайнятості для 13 безробітних. Проект #ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО дає відповіді на дуже актуальні питання для тих, хто шукає роботу в Україні та за кордоном: