ХАРЧУВАННЯ ВЗИМКУ: 8 КОРИСНИХ ПОРАД

На календарі й надворі – зима. Вона цього року мінлива: то мороз – то відлига й плюсова температура. Втім, зимовий сезон так чи інакше впливає на стан нашого здоров’я.  У зимовий час організм людини відчуває колосальну нестачу світла й тепла, унаслідок чого сповільнюються обмінні процеси.  Через це багато людей відчувають взимку  млявість, швидку втомлюваність і поганий настрій. Тому зимовий  раціон повинен бути максимально різноманітним: до нього обов'язково мають входити і м'ясо, і риба, і молочні продукти, фрукти, овочі. Щоб почуватися бадьоро й енергійно взимку, варто дотримуватися кількох простих рекомендацій.

ЗАХИСТИМО  ДІТЕЙ  ВІД  БРУДНОГО  ПОВІТРЯ

  Забруднене повітря – одна з причин виникнення  багатьох легеневих (і не лише) хвороб. Ця проблема в останні роки набула в нашій країні великої актуальності. Столиця України – місто Київ – стабільно входить до десятки міст з найбруднішим у світі повітрям. А у вересні нинішнього року Київ взагалі очолив цей рейтинг ставши  найбільш забрудненим містом планети за рівнем якості  атмосферного повітря.

ВИСОКИЙ ТИСК: ПРИЧИНИ, СИМПТОМИ, ПРОФІЛАКТИКА

     Стійке підвищення артеріального тиску (яке в медицині має назву артеріальної гіпертензії)  - один із найсерйозніших чинників, які впливають на ризик смерті сучасної людини. Можна сміливо говорити, що саме він забирає найбільше життів на планеті. Відтак боротьба з цією проблемою набуває щоразу все більшої актуальності.

АМУ: Скасування пайової участі забудовників як предтеча скандального №5655

  Усупереч світовому досвіду та позиції очільників громад у 2019 року Верховна Рада України скасувала обов’язок забудовників сплачувати до бюджетів територіальних громад кошти пайової участі. Тоді суспільство запевнили, що така ініціатива призведе до зменшення вартості будівництва і, відповідно, житла. В результаті, житло не стало доступнішим, а місцеві бюджети від нововведень втратили мільйони гривень.

ЯК ОБРАТИ ЯКІСНІ КОНСЕРВИ ДЛЯ ДОВГОТРИВАЛОГО ЗБЕРІГАННЯ

  Відключення світла, які відбувається в усіх областях України, змушують робити запаси продуктів, які не потребують приготування. Одним з таких продуктів є консерви. В магазинах є велике різноманіття консервів, та все ж варто знати про певні тонкощі їх вибору.

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ: РОБОТОДАВЦІ ЖИТОМИРЩИНИ СПРЯМУВАЛИ ДО ФОНДІВ ПОНАД 13,3 МЛРД ГРИВЕНЬ ЄДИНОГО ВНЕСКУ

   У 2022 році легальний бізнес Житомирської області спрямував 13 млрд 331,2 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це повідомляє ГУ ДПС у Житомирській області.

ГРИП І КОРОНАВІРУС:  СПІЛЬНЕ ТА ВІДМІННЕ

Осінньо-зимовий період традиційно позначений зростанням захворюваності на грип. Водночас вже майже три роки у нашій країні продовжується епідемій кононавірусу (CJVID-19).  У цих інфекційних  захворювань   є  чимало спільних рис. Вірус грипу і коронавірус мають схожі шляхи передачі і нерідко також  подібні  за клінічною картиною.

Брусилівська селищна територіальна громада бере участь у проєкті “Гостинна Житомирщина”

Брусилівська селищна територіальна громада бере участь у проєкті “Гостинна Житомирщина”, який реалізовується ГО “Волонтерський штаб Житомира”. У рамках виконання даного проєкту працівники КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради мали змогу передати діткам внутрішньо переміщених осіб взуття та гостинці.

Онлайн-Проєкт на кращі різдвяні вітання від старостинських округів Брусилівської селищної ради «Вже прийшло святе Різдво у кожну хатину. Хай же радість принесе нашій Україні!»

  Розпочався онлайн-Проєкт на кращі різдвяні вітання від старостинських округів Брусилівської селищної ради «Вже прийшло святе Різдво у кожну хатину. Хай же радість принесе нашій Україні!»

 Підтримайте аматорські колективи

  Дорогі друзі, Брусилівський селищний Будинок культури започаткував онлайн-Проєкт на кращі різдвяні вітання від старостинських округів Брусилівської селищної ради «Вже прийшло святе Різдво у кожну хатину. Хай же радість принесе нашій Україні!»