Фото без опису     Всі записи до трудової книжки вносяться у відповідності до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 1993 року № 58 (далі - Інструкція), які в подальшому слугують підтвердженням трудового та страхового стажу працівника, що дає право на призначення пенсії. Проте, чіткої відповіді на запитання щодо того, чи варто робити запис про мобілізацію у трудовій книжці, в Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників немає.

   Відповідно до статті 8 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» час військової служби в період мобілізації в особливий період зараховується до стажу роботи, що дає право на пенсію на пільгових умовах.

          Час проходження строкової військової служби, а також час проходження військової служби в особливий період, що оголошується відповідно до Закону України «Про оборону України», зараховуються до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

     В разі виникнення у Вас додаткових питань на цю тему, або будь-яких інших питань, що потребують юридичних знань, Ви можете звернутися до Брусилівського бюро правової допомоги Житомирського МЦ з надання БВПД.

           

            Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

 

Відділ «Брусилівське бюро правової допомоги»

тел. 30095