Начальник відділу  методичного забезпечення соціальної роботи Житомирського обласного центру соціальних служб Світлана Бедер та провідний фахівець із соціальної роботи цього відділу Юліана Яремчук  побували з робочим візитом у Брусилівській селищній територіальній громаді. Мета візиту – ознайомлення з діяльністю відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради, надання методичної допомоги, відвідування   сім’ї Сергія та Юлії  Ольшанських із села Хомутець, яка виявила бажання створити прийомну сім’ю і вже пройшла навчання в Житомирському обласному центрі соціальних служб.

       «Якщо в більшості територіальних громад Житомирщини ще тільки починають створювати  установи надання соціальних послуг, центри соціальних служб, то Брусилівщина вже має чотирирічний значний досвід роботи у сфері соціального захисту осіб/ сімей з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах, надання  таким особам/сім’ям соціальних послуг, має кваліфікованих фахівців із соціальної роботи, які працюють в усіх населених пунктах ради», - відмітила Світлана Бедер під час зустрічі із секретарем Брусилівської селищної ради Віктором Шкуратівським. Оскільки до селищної ради приєдналась і Ставищенська сільська рада, то з 1 січня наступного року  на території чотирьох населених пунктів, що входили до складу  цієї ради, буде також працювати фахівець із соціальної роботи.

      Під час зустрічі були окреслені завдання Брусилівської селищної ради  та КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної  ради на найближчу перспективу, зокрема, щодо запровадження послуги патронату над дитиною,  створенню прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, адже до 2026 року діти, які перебувають у закладах інституційного догляду, повинні повернутись в біологічні родини або інші форми сімейного виховання. Це передбачено Національною стратегією реформування системи інституційного догляду та виховання дітей, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 09.08.2017 року, Регіональним планом реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Житомирській області на 2018-2026 роки. Перспективний план розвитку послуг щодо забезпечення законних прав та інтересів дітей у Брусилівській селищній територіальній громаді на 2020-2026 роки вже розроблений і поданий на розгляд сесією Брусилівської селищної ради, що відбудеться 16 грудня 2020 року.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

  Валентина МАЗУРЕНКО, директор КУ «Центр надання соціальних послуг»

Брусилівської селищної ради