Держпродспоживслужба повідомляє, що  почастішали випадки (зареєстровано 2 випадки з 3 –мя постраждалими) захворювання на ботулізм, які пов’язані з вживанням риби в’яленої (лящ) у серпні поточного року.

    Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві під час розслідування встановлено, що постачальником рибної продукції до місцевих операторів ринку є ФОП Шипко Ярослав В’ячеславович, який зареєстрований у м. Києві. У наданих документах зазначено, що пункт навантаження продукції: вул. Промислова, 18, с. Луб’янка, Бородянський район, Київська область, але фактично у даному селі така адреса відсутня.

    Зазначений суб’єкт господарювання у Реєстрі операторів ринку та потужностей, на які видано експлуатаційний дозвіл,  відсутній.

    Водночас, ФОП Шипко Я.В., займаючись транспортуванням риби, надавав декларації виробника від  ФОП Цирковнюка А.О., виробнича потужність якого розташована за адресою: вул. Чкалова, 1 Б, с. Луб’янка,  Бородянский район, Київська область. Відповідно до письмового пояснення ФОП Цирковнюка А.О., декларації, які видає він, відмінні від тих, що були надані з даним контрагентом він ніколи не співпрацював. Таким чином, це вказує на можливу підробку документів щодо походження рибної продукції.

    Враховуючи зазначене та з метою недопущення погіршення санітарноепідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм-

        Доводимо  до відома операторів ринку, які здійснюють обіг риби та рибопродуктів, інформацію про можливу фальсифікацію ФОП Шипко Я.В.

документів на рибну продукцію. У разі наявності продукції ФОП Цирковнюк А.О. (адреса потужності вул. Чкалова, 1-б, с. Лубянка, Бородянський район, Київська область) вжити заходів щодо зняття з реалізації та утилізації.