В рамках заходів до дня Незалежності України по населених пунктах нашої громади проводився  конкурс «Кращий двір на території Брусилівської селищної ради за санітарним станом та  благоустроєм»:

І місце-  Степанчук Ольга Миколаївна, смт. Брусилів, вул. Зоряна,17.

ІІ місце- Погорілий Олександр Станіславович, с.Карабачин, вул. Шевченка,8.

ІІІ місце- Лукашук Галина Петрівна, с. Привороття, вул. Житомирська,12.

    

      Щороку в День Брусилова вшановуються найкращі жителі селища, люди та родини, які своїм життям і  працею звеличують рідний край,- переможці селищного рейтингу «Гордість Брусилова» в різних номінаціях:

  • В номінації «Мої роки, моє багатство» нагороджено Нікітенка Михайла Матвійовича, який в цьому році відсвяткував 94 роки- у 18 років пішов на війну, звільняв від німецько-фашистських загарбників не тільки українські міста та села, а й населені пункти Польщі, Німеччині та Чехословаччини, нагородженний медаллю «За бойові заслуги» та іншими нагородами.
  • В номінації «Наймолодший житель Брусилова» подарунок вручено Луцук Олександрі, яка народилася 20 серпня 2019 року в сім’ї Луцук Юлії Олександрівни та Курильчука Сергія Вікторовича.
  • В номінації «Родина року» відзнаку отримала родина Баль- Анна Вікторівна та  Сергій Юрійович. Незважаючи на те, що вони  є людьми з обмеженими фізичними можливостями, живуть вони повноцінним життям, виховують сина Романа, приймають участь у численних Всеукраїнських заходах, спортивних змаганнях, прославляючи Брусилів далеко за межами району та області.
  • В номінації «Підприємець року» нагороджено ФО-П Карайван Валерій Федорович, який був ініціатором  відкриття автобусного маршруту в селищі Брусилів. Він став переможцем  конкурсу  з визначення автомобільного перевізника  на автобусному маршруті № 1 в смт.Брусилів, оголошеного селищною радою.
  • В номінації «Підприємство року» нагороджено ТОВ «Валенсія Плюс», вид діяльності якого– пошив ортопедичних виробів та бандажів. Завдяки  ТОВ « Валенсія Плюс» в Брусилові  створено 37 робочих місць,  в 2019 році  підприємство сплатило  до бюджету податків майже вдвічі більше, порівняно з минулим роком.
  • В номінації «Творча особистість року» нагороду отримав Святненко Володимир Григорович- письменник, краєзнавець, громадський діяч, лауреат Всеукраїнської премії ім. Івана Огієнка, літературної премії ім. Василя Юхимовича, переможець конкурсу «Краща книга року Житомирщини» в номінації «Мій край» 2016-2017 років, автор численних книг про історію Брусилівщини.
  • В номінації «Пісенна доля» відзнаку вручено Дяченко Галині Василівні,  яка після навчання в Житомирському училищі культури була направлена на роботу в Брусилівський Будинок культури, і саме вона була першим організатором,  керівником  та активним учасником вокального ансамблю «Чарівниця», який вже впродовж 40 років діє при селищному Будинку культури.
  • В номінації «За відродження духовної спадщини Івана Огієнка» відзначено Коваль Тамару Григорівну- вчителя української мови та літератури Брусилівського ліцею  №1 ім. І.І.Огієнка, яка є ініціатором заснування  та модератором  районного історико-літературного краєзнавчого конкурсу  серед  учнівської  молоді  «Духовні  скарби  Івана Огієнка», журналіст-аматор,  член  організаційного  комітету  Всеукраїнського  фестивалю-конкурсу «Огієнкові дзвони».

                                          В. Габенець, селищний голова