Закінчується літо. Полум’яніє, пишається собою калина. І наша «Калинонька» підсумовує свої досягнення цього спекотного для нашого молодого колективу літа. А воно дійсно було дуже багатим для нас на виступи та гастролі. Ми організували та провели (разом з колективом «Чисті криниці»). День громади в с. Озера (репортаж про нього на сайті Брусилівської селищної ради), стали дипломантами Міжнародного свята «Лесині джерела» в Новоград-Волинському, фестивалю «Фольклорне намисто» в м. Коростишеві, Ягідного фестивалю «Брусвяна 2019» в Костовцях (про це Р. Сєнєчкін в «Сніданку з 1+1» розповідав). Дня села в Щигліївці Коростишівського району, с. Скочище та с. Осівці нашої громади. Виступали на святкуванні дня Незалежності України в Брусилові.

     Та найбільшим нашим Еверестом стала участь у Першому фестивалі жартівливої пісні  «Лісапет-фест 2019», який проходив 17-18 серпня в с. Пятничани  Хмельницької області. Його організувала Заслужений діяч культури Наталія Фаліон, керівник всесвітньовідомого «Лісапетного батальйону», наш кумир і зразок для наслідування.. Адже саме в цього колективу ми вчимося дарувати людям радість, виконуємо багато пісень з їхнього репертуару. Після одного з виступів на районній сцені голова Брусилівської районної ради Н. Рафальська назвала наш колектив «Вертольотним батальйоном», а ведучий «Лісапетфесту  2019» - заслужений та народний артист України Гриць Драпак – ще перед нашим виходом на велику сцену цього фестивалю (дійсно велику, рівну столичній з різнобарвними ліхтарями та великим екраном) охрестив нас «Блєстящими».  Чудова організація свята, виступів та відпочинку учасників, сама атмосфера радості та веселощів справили на нас незабутнє враження.

       44 колективи зі всієї України! І кожен виконував одну пісню з репертуару «Лісапетного батальйону»  і одну народну, авторську чи власну. Обов’язкова умова: пісні мали бути веселими, жартівливими, креативними. І вони такими були. Ми насолодилися виступами зразкових колективів, які для нас стануть досвідом і школою майстерності. Ми побачили різноманітні, різнобарвні сценічні костюми, для яких потрібно мати дуже багатих спонсорів. Ми співали і танцювали разом з тисячами учасників та гостей фестивалю. Бо було дуже весело, душа сама співала, а ноги не могли стояти на місці. Самі ми виконали «Пісню про бізнес» (з репертуару Лісапетного батальойну) та «108 кілограм» (з репертуару Дзідзьо). І з нами співали сотні учасників. Але найбільше нам запам’яталось те, що для нас (і ні для кого більше!) співали члени журі фестивалю. Коли наш «реєстратор шлюбу» (Світлана Бортновська) закінчили свій обряд, звукорежисери на якусь мить загубили нашу фонограму. І тут журі фестивалю не розгубились: Наталя Фаліон, Оксана Пекун, Ігор Кондратюк заспівали для наших «наречених» Христини Бубочки (І.Чміль) та Грицька Вирвикореня (Л.Цирубалко) народну пісню «Горіла сосна, палала». А ми зі сцени приєднались до їхнього тріо. Ось така в нас вийшла спільна частинка виступу з відомими артистами. А ще ми сфотографувались з ними на згадку про чудовий фестиваль, відпочили на турбазі у Кам’янці – Подільському, побували на екскурсії у Національному історико-архітектурному заповіднику «Кам’янець». І звичайно ж, отримали диплом учасника «Лісапет-фесту 2019», Для нас цей фестиваль – справжня школа досвіду та майстерності, скарбниця наших вражень.

      І нічого цього ми б не мали б, якби не наша праця, підтримка рідних та допомога благодійників.

       Найперше дякуємо нашим рідним за розуміння і терпіння, за те що відпускають нас на репетиції та концерти. В котрий раз дякуємо методисту Брусилівського селищного Будинку культури Т. Лаворчук, за творчі поради, за віру в нас, підтримку і допомогу.

        Безмежно вдячні нашим спонсорам: керівництву компанії «Аграрні Системні Технології»,  голові  Брусилівської об’єднаної територіальної громади Габенцю В.В.

         Дякуємо депутату селищної ради Ященку Ю.Г. за виділений транспорт для поїздки. А ще хочеться висловити слова подяки водію Олексію Висоцькому – терплячому, розуміючому, справжньому професіоналу своєї справи.

         Зичимо всім здоров’я, наснаги, злагоди та достатку в родинах, Божого благословення. Хай Господь Бог віддячить вам сторицею.

         А ми обіцяємо і надалі наполегливо працювати щоб радувати нашого глядача, приносити радість всім. Душі в нас горять, у нас багато планів…

Фото без описуФото без описуФото без опису

       Фото без описуФото без описуФото без опису                                                      

 

  Народний колектив «Калинонька»

                                                               Биківського сільського клубу.