Фото без опису

Дев`ятий щорічний Всеукраїнський фестиваль дитячих творчих колективів «Діти Сонця» за участю творчих колективів з Києва та інших міст України проводиться в межах Фестивального Руху «ПОТОКИ ТВОРЧОСТІ» www.artfestival.com.ua

 

ДЕВІЗ ФЕСТИВАЛЮ: «Роби світ яскравішим!»

ЧАС ПРОВЕДЕННЯ: 1-2 червня 2019 року.

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ: м Київ, вул. Немировича-Данченка, 2, концертний зал Київського Національного університету технологій та дизайну.

ЗАПРОШУЮТЬСЯ ВИКОНАВЦІ ТАКИХ ЖАНРІВ:

 Хореографія - класичний танець - народний танець - стилізований народний танець - східний танець, дитячий танець, сучасна хореографія - сучасний бальний танець, естрадно-спортивні танці - джаз, модерн, контемпорарі, street dance show, аргентинське танго, сальса, фламенко, степ-танці, вільний танець - танцювальні шоу-програми (ансамблі, театри танцю, мюзикл-студії);

 

* Подається: один номер від соліста, колективу до 6 осіб і не більше 2-х номерів для колективу від 7 осіб. Загальна тривалість номерів не повинна перевищувати 5 хвилин. У разі, якщо на сцені понад 25 учасників, тривалість виступу може тривати до 8 хв. * Колективи від 50 осіб можуть виконати 3-4 номери загальною тривалістю до 15 хв.

 

 Інструментальна музика - народна, класична, естрадна (солісти, ансамблі, оркестри, окремі виконавці).

 

 Вокал - народні та академічні хори, ансамблі, естрадний вокал, мюзик-хол, окремі солісти;

 * Подається: один твір для окремого виконавця і колективу до 6 осіб - тривалістю не більше 4 хв. Для колективу від 7 осіб - один-два твори тривалістю до 7 хвилин.

* Допускається виконання творів іноземною мовою за умови перекладу-підводки і транслітерації назви.

 

Театральне мистецтво - ведучий концертних програм - художнє читання - народний театр - театр пластики і жесту - театр естрадних мініатюр - мюзик-хол, ляльковий театр - театр мод - експериментальні жанри.

 * Виступ повинен мати наявність композиційно закінченого фрагменту, тривалістю не більше 15 хв. сценічного часу, для малих груп - 7 хв. Театр мод: прет-а-порте, вечірній одяг, дитячий одяг, сценічний костюм, історичний костюм, сучасний молодіжний одяг) Колективи представляють конкурсну програму - дві колекції у вигляді шоу, що складаються з однієї або кількох тем. На вікові групи не поділяються.

 

Художньо-образотворчі колективи і майстерні

прикладного мистецтва - графіка, живопис, скульптура, пісочна анімація, декоративно-прикладна творчість - всі види.

* Участь передбачає оформлення виставки дитячих робіт (не більше 10 робіт) для її огляду у вестибюлі концертної зали, а також презентацію 1-2 робіт на сцені. Для пісочної анімації загальний час виступу не повинен перевищувати 15 хв.

 

Оригінальний жанр - Циркове мистецтво (пластичний етюд, акробатика, еквілібр, каучук, жонглювання, клоунада тощо)

* Тривалість виступу (1-2 номера) не повинна перевищувати 7 хв. сценічного часу.

 

ІНФОРМАЦІЙНИЙ СУПРОВІД:

- Фестиваль анонсується на інтернет-ресурсах Фестивального Руху «Потоки Творчості», на інтернет-порталі «Мій дім - Україна», у соціальних мережах і на інших інформаційних інтернет-ресурсах;

- Підсумки Фестивалю публікуються в низці вищезазначених інформаційних джерел.

 

 ЦІЛІ І ЗАВДАННЯ:

- Налагодження і розвиток міжрегіональних культурних та ділових зв'язків у галузі художнього виховання дітей і молоді.

- Підтримка і розвиток самодіяльної творчості, відзнака найталановитіших дітей і творчих колективів, естетичний розвиток підростаючого покоління.

- Обмін досвідом і художніми досягненнями творчих колективів України, підвищення професійної майстерності керівників дитячих творчих колективів.

- Розширення кругозору та інтелектуального рівня дітей і молоді України.

- Організація дозвілля та активного відпочинку дітей і підлітків, створення атмосфери незабутнього творчого свята для підростаючого покоління.

 

УМОВИ УЧАСТІ:

 - Для участі у Фестивалі запрошуються дитячі творчі колективи, створені при державних дошкільних і загальноосвітніх установах, установах додаткової освіти, муніципальних установах, інші дитячі творчі колективи Києва та інших міст України.

 - Фестиваль проводиться у форматі концертної програми. Вік учасників - від 4 до 24 років.

- Всі музичні композиції повинні бути записані у форматі МР-3 і надіслані на електронну адресу Оргкомітету.

- У номері естрадного вокалу допускається прописаний у фонограмі «бек-вокал».

 

ОРГАНІЗАЦІЙНІ ВИМОГИ:

- Підготовку та проведення Фестивалю здійснює Оргкомітет.

- Оргкомітет затверджує програму концерту, яка формується з кількості заявок, поданих на участь у Фестивалі. У разі перевищення регламенту Фестивалю Оргкомітет має право коригувати умови подачі заявок.

- Для участі у Фестивалі в Оргкомітет подається заявка встановленого зразка - надсилається на електронну адресу Оргкомітету: affra_darra@ukr.net.

Зразки заявок див. у Додатку 1, 1а). До заявки додається список учасників, коротка творча біографія колективу з датою створення, описом досягнень, фотографія колективу. Заявка повинна містити точну інформацію. Керівник подає заявку не пізніше дати, зазначеної для подачі заявки.

- Педагоги - художні керівники колективів і солістів мають право подачі заявки на проведення майстер-класів будь-якого напрямку - до 21 травня 2019 р. Розгляд та затвердження заявок проводить Оргкомітет до 25 травня *Зразок заявки надсилаємо за запитом на електронну адресу Оргкомітету.

- Оргкомітет має право використовувати і поширювати аудіо-та відеозаписи, друковану та іншу продукцію, вироблену під час проведення заходу і за його підсумками.

- Учасники Фестивалю мають право на рекламу свого спонсора. Для цього учасники в електронному вигляді надсилають логотип спонсора / якщо є /, назву фірми, П.І.Б. директора.

- Творчі колективи - учасники Фестивалю повинні мати відповідну кількість супроводжуючих осіб, які гарантують безпеку учасників і несуть повну відповідальність за підтримання дисципліни, за життя і здоров'я дітей.

- Участь у Фестивалі підтверджується організаторами на підставі заявок, що надійшли, списків учасників і документів, що засвідчують оплату.

- Вартість участі у Фестивалі становить:

Окремі виконавці (солісти) - 600 грн один виступ. Додатковий номер - 250 грн. Групи до 6 осіб - 300 грн з учасника. Творчі колективи від 7 осіб - 250 грн, від 25 осіб - 200 грн з одного учасника. Додатковий номер - 150 грн.

Для художньо-образотворчих і декоративно-ужиткових авторських робіт (3 роботи) - 350 грн, для колективних виставок (10-12 робіт)– 200 грн з учасника.

У разі перевищення часового ліміту і неможливості скорочення номера передбачена загальна доплата - за перевищення до 10 сек. - без оплати, понад 10 сек - 50 грнхвилина.

* При оплаті участі до 10 травня оргвнесок зменшується на 10%.

* Фото- і відео сплачуються окремо, за розцінками фото- і відеооператорів на день Заходу.

Відвідування майстер-класів у день Конкурсу входить у вартість участі у Фестивалі. У разі відмови учасника від відвідування навчального заходу сума організаційного внеску залишається без змін.

Вартість квитків для батьків і гостей Фестивалю - 60 грн.

*Батьки - помічники керівників колективів входять до зали на загальних підставах.

- Заявки на участь у Фестивалі приймаються до 21 травня 2019 року.

 Усі фінансові питання, пов'язані з участю у Фестивалі, вирішуються до 25 травня 2019 року.

*Спосіб і реквізити для оплати будуть вказані у листі-відповіді.

Додаткові послуги щодо проживання, харчування та екскурсій сплачуються учасниками за рахунок власних коштів.

* У разі форс-мажорних обставин, що вимагають зміни дати проведення Фестивалю-конкурсу та перенесення його на інший термін - через неконтрольовані Оргкомітетом обставини (революція, стихійне лихо, війна тощо), організаційний внесок тим учасникам, які відмовилися від нової дати проведення Фестивалю, не повертається! У разі повного скасування Заходу не раніше, ніж за три дні до початку, - через неконтрольовані форс-мажорні обставини (революція, стихійне лихо, війна тощо), повернення можливе тільки в розмірі до 50% з наступною компенсацією на іншому заході ФР «ПОТОКИ ТВОРЧОСТІ».

- Питання, не висвітлені даним регламентом, вирішуються у робочому порядку Оргкомітетом Фестивалю. Організатори залишають за собою право на внесення змін у програму, час і місце проведення Конкурсу.

- Учасники зобов'язані виконувати правила і вимоги Заходу, встановлені Оргкомітетом, а також чітко дотримуватися розкладу Фестивалю-конкурсу.

- Невиконання умов цього Положення може призвести до скасування участі у Фестивалі.

 

ТЕХНІЧНІ УМОВИ:

- Зал розрахований на 560 місць. Дзеркало сцени: 10х15. Мікрофони: шнурові 3 шт. і радіо - 4 шт. Можливе підключення апаратури. Є приміщення для перевдягання.

- Носіями фонограм є надіслані електронною поштою звукові файли у форматі МР3 з високою якістю звуку і правильно підписані: з точною назвою номера українською мовою (назви англ. мовою не змінюються), а також з прізвищем-ім'ям і віком виконавця, а для групового номера - із назвою колективу і стилю: народний, естрадний, сучасний тощо).

*З метою уникнення непередбачених випадків потрібно мати із собою запис на флеш-носії.

- Музичні файли повинні бути надіслані, бажано разом із заявкою, не пізніше 25 травня 2019 року на електронну адресу: affra_darra@ukr.net.

 

ПОПЕРЕДНЯ ПРОГРАМА:

до 21 травня - подача заявок;

до 25 травня - оплата участі за реквізитами Оргкомітету;

26-30 травня - формування концертної програми, публікація на сайті www.artfestival.com.ua і в соціальних мережах.

1 червня – День екскурсій (див. Додаток 2).

2 червня - Конкурсна програма:

11-00 - 11-45 - реєстрація, проба сцени, оформлення виставок;

11-50 - 11-55 - інструктаж керівників - учасників Заходу;

12-00 - 14-30 - Парад учасників. I відділення концертно-конкурсної програми;

14-30 - 15-00 - антракт;

15-00 - 17-00 - II відділення конкурсної програми;

17-00 - 18-30 - «круглий стіл» для педагогів, підбиття підсумків Конкурсу, робота Журі. Майстер-класи.

18-30 -20-00 - Церемонія нагородження, фотосесія.