Дуже часто причиною виникнення пожеж являються дитячі пустощі з вогнем. Так, за статистикою кожна десята пожежа в Україні – виникає саме з вини малолітніх дітей. Трапляється це тому, що батьки в повсякденних турботах не завжди усвідомлюють, яку небезпеку ховає в собі вогонь, який потрапляє в руки дитини. Велике бажання бути самостійними, у дітей виникає з раннього віку. Однак ризикує той, хто пов’язує, цю самостійність з недозволеними для дитячого віку завданнями, коли дітям дозволяють самим розпалювати печі, газові прилади, вмикати в мережу електричні праски, плити. 
   

   В іграх та забавах діти завжди полюбляють копіювати дорослих. Вони самі розпалюють дрова в печі та інше, а інколи навіть і палять цигарки. Як завжди ці вільності закінчуються нещасними випадками. 
          Щоб уникнути біди, слід пам’ятати, що дітям категорично заборонено: 

  • бавитися із сірниками, палити папір та інші предмети у приміщеннях;
  • переносити відкритий вогонь з одного місця на інше;
  • без нагляду дорослих запалювати вогнища із сухого листя, сміття, різних відходів та інших матеріалів, а також залишати їх непогашеними після пікніків на природі;
  • чіпати гаряче вугілля у плиті;
  • вмикати електричні та газові прилади: дітям молодшого віку – без дорослих, старшим – якщо вони не оволоділи правилами експлуатації побутових електроприладів;
  • класти іграшки та інші предмети на гарячі плити або ж на опалювальні електроприлади; - запалювати легкозаймисті предмети чи рідини.

 

При виникненні пожежі негайно телефонуйте за номер телефону – 101! Памятайте! Ваше здоров’я і життя у ваших руках.

                                                                                                                            

 

 

Брусилівський РС УДСНС України у Житомирській області