Фото без опису  Громадські роботи – суспільно корисні роботи, що здійснюються в інтересах місцевої громади  та відповідають її суспільним потребам. Їх  організовують для тимчасової матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб і виконуються ними на добровільних засадах. Громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру проводяться виключно на створених для цього тимчасових  робочих місцях.  З особами, які беруть участь у громадських роботах, роботодавці укладають в письмовій формі  строкові трудові договори на строк, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів і роблять відповідні записи у трудову книжку працівника. Оплата громадських робіт – не нижче рівня мінімальної заробітної плати. Участь незайнятого населення у таких роботах підвищує мотивацію до праці.

      З метою організації та проведення громадських робіт  Брусилівська районна філія Житомирського обласного центру  зайнятості  плідно співпрацює з Брусилівською об’єднаною територіальною громадою, а також УПСЗН  Брусилівської райдержадміністрації. З початку 2018 року 19 осіб з числа  зареєстрованих безробітних скористались  можливістю додаткового заробітку , тимчасово попрацювавши на громадських роботах в  Брусилівській об’єднаній територіальній громаді. Серед пріоритетних видів робіт – благоустрій та озеленення території населеного пункту, пам’яток    історії та культури,  пам’ятників загиблим захисникам Вітчизни. Таким чином зусиллями безробітних під досвідченим  керівництвом працівників ОТГ та служби зайнятості було охайно впорядковано центральні вулиці селища Брусилів, проведено побілку бордюрів, також здійснювалось  прибирання сміття та інші роботи по впорядкуванню прилеглих територій при в’їзді в смт. Брусилів, впорядковано територію біля «Пам’ятного знаку на честь І. І. Огієнка – вченого та громадського діяча», прибрано від сміття парк по вулиці Лермонтова, сквер  пам’яті та духовності, території кладовищ.

   З 4 червня  працівниками служби зайнятості буде направлено ще 16  безробітних у    сільську  місцевість для благоустрою  населених пункті  громади. Планується  прибирання територій загального користування , парків скверів, зон відпочинку та територій кладовищ. Приємно, проходжуючись селищем, бачити чисті вулиці, охайні будинки, приємно посидіти у прохолодному, чистому від сміття сквері. Краса і чистота довкілля покращує настрій людини, додає відчуття радості і повноти життя, бадьорості, впевненості у завтрашньому дні, переконання в тому, що ми з вами  живемо у достойній європейській державі. Тому користь від громадських робіт важко переоцінити, вони беззаперечно потрібні суспільству і служба зайнятості й надалі розвиватиме співпрацю в цьому напрямку з усіма зацікавленими сторонами соціального партнерства.

 

    Слесарчук Н.І., провідний фахівець  з  питань зайнятості