24 квітня 2018 року в Брусилівському районному будинку культури відбулася презентація навчального закладу Коростишівський професійний аграрний ліцей за сприяння Брусилівської об’єднаної територіальної громади.

          Навчальний заклад презентував професії кухаря та офіціанта, продавця продовольчих та непродовольчих товарів , тракториста –машиніста с/г виробництва та водія автотранспортних засобів, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, плодоовочівника, навчання за якими відбувається на базі 9 чи 11  класів. Після закінчення випускники отримують  диплом кваліфікованого робітника. Є перспективи продовження навчання у вищих навчальних закладах.

                 Звучали розповіді про історію виникнення професій, сучасні вимоги до робітників, затребуваність на ринку праці, можливості кар’єрного зростання, досягнення учнів ліцею тощо.

                 Під час презентації професій учні  ліцею демонстрували свою творчість у танці, співу, театральному мистецтві.  

                У заході прийняли участь близько 55 учнів 9, 11 класів Хомутецької ЗОШ І-ІІІ ст.., Морозівської ЗОШ І- ІІІ ст.., Водотиївського НВК «ЗОШ І - ІІ ст.- ліцею» тощо .

                З метою свідомого вибору професій для учнів - учасників заходу пропонувалось пройти профорієнтаційне тестування від Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ.

 

Л. Левківська, провідний фахівець

Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ